Ovo je kardiolog koga pacijenti iz cele Srbije obožavaju: On je lekar za srce, dušu i život

Dr Mitrović je doktor velikog srca koji smatra da lekar mora biti iskren, da je život srce i da svi treba da se trudimo da živimo što ispunjeniji život

Dr Predrag Mitrović omiljen je doktor među pacijentima i lekarima. Specifičan, svoj, blag, a pre svega stručan. Pacijenti u njegovu ordinaciju ulaze i izlaze sa radošću. On je student teologije i smatra da bi neka teološka mišljenja trebalo uvesti u medicinu. Verujuć je čovek i to mu, kako kaže, pomaže da razume ljudsku dušu i da je leči zajedno sa telom.

- Pacijent ne sme da oseti loše raspoloženje lekara ili njegovu nervozu. Čovek je i telo i duša. Doktori i to treba da imaju na umu - poručuje prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog Urgentnog centra Srbije.

Želeo je da bude kardiohirurg, al pošto nije mogao da podnese teškoće rascepa ljudskog organizma opredelio se za kardiologiju, a sada i teologijom pokušava da bude što bolji lekar.

Snimajući emisiju "Reportaža" proveli smo jedan dan sa ovim divnim čovekom. Bili smo sa njim u bolnici, crkvi i u knjižari, jer u slobodno vreme dr Mitrović piše knjige pokušavajući da na taj način odmori i zaleči i svoju dušu. Njegov poslednji roman nosi naziv "Pun pansion". Tvorac je i muzikoterapije na našim prostorima, komponuje i izvodi svoju muziku.

U videu na početku teksta upoznajte doktora koga pacijenti iz cele Srbije obožavaju.

Video: Poslednji lovac na poskoke: Strah je pregolem, a kada te zmija ujede suze same idu

(Telegraf.rs)