Karavan "Zajednici zajedno" u Kanjiži

Moderno opremljene učionice za osnovce u Kanjiži

Foto: NIS

Karavan kompanije NIS "Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi partnerske gradove i opštine u Srbiji. Ovoga puta stanica je bila opština Kanjiža i Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj“ u kojoj je NIS, u okviru prošlogodišnjeg konkursa "Zajednici zajedno“, donirao 2,5 miliona dinara za rekonstrukciju i opremanje tri informatička kabineta. Učionice su opremljene računarima, laptopovima i projektorima pomoću kojih će učenici imati priliku da predavanja informatike i računarstva, tehnike i tehnologije, ali i sekcije programiranja, robotike i kinematografije, prate u skladu sa potrebama savremenog vremena.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža istakao je značaj donacije kako bi učenici stekli veštine koje su im neophodne u savremenom svetu.

- Srećan sam što je ove godine, kao i prethodnih deset, opština Kanjiža sarađivala sa kompanijom NIS i koja nam je pružila pomoć ne samo u Kanjiži, već i u Martonošu, Totovom selu i Trešnjevcu. Dobili smo informatičku opremu koja će doprineti razvoju naše dece da mogu da odgovore na sve izazove 21. veka - rekao je Fejstamer.

Foto: NIS

Ovom donacijom škola je dobila mogućnost da uvede učenike u svet informatike i ostvari veće domete u razvoju talentovanih učenika koji imaju volju i želju da pokažu svoj pun potencijal.

- Za ovaj projekat počeli smo da se pripremamo već prošle godine, kada smo imali neke svoje ideje o tome kako možemo da dopunimo već postojeći sadržaj u školi. Uz pomoć projekta „Zajednici zajedno“ uspeli smo da sa 55 računara, dva projektora i dva laptopa opremimo tri učionice za informatiku.Zahvaljujući tome, deca sada imaju adekvatne uslove za učenje - rekao je Zoltan Sepeši, direktor Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj“.

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS je istakao značaj uspešne saradnje koju kompanija realizuje sa opštinom Kanjiža.

Foto: NIS

- Karavan NIS-a "Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi opštine i gradove širom Srbije i drago nam je što smo danas ovde, jer je Kanjiža za nas posebno mesto što dokazuje i činjenica da ovde realizujemo projekte još od 2009. godine. NIS nastavlja da ulaže i da pomaže zajednici na zadovoljstvo kako nas kao kompanije, tako i lokalnih zajednica - naveo je Borenović.

Opština Kanjiža deo je programa "Zajednici zajedno“ od 2009. godine. Do danas je kroz ovaj program u osnaživanje i razvoj Opštine NIS uložio više od 66 miliona dinara i realizovao 96 projekata. Prošle godine kompanija NIS je sprovela program u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i u 12 gradova i opština podržala realizaciju projekata u 83 škole. Ukupna vrednost podržanih projekata iznosi 114,5 miliona dinara, a sredstva su usmerena na unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u školama.

(Telegraf.rs/PR)