Železnička stanica Ovčar Banja na meti vandala po drugi put: Tokom noći razbijena stakla

Ovo je drugi put od početka rekonstrukcije da je zgrada oštećena

Foto: Shutterstock

Železnička stanica Ovčar Banja noćas je bila na meti vandala koji su oštetili objekat i razbili nova stakla na zgradi. To je drugi put da je stanična zgrada oštećena od početka rekonstrukcije.

"'Infrastruktura železnice Srbije' naoštrije osuđuje vandalski čin koji se noćas dogodio u železničkoj stanici Ovčar Banja, čija je rekonstrukcija u završnoj fazi i od nadležnih organa očekujemo da se počinioci u najkraćem roku pronađu. 'Infrastruktura železnice Srbije' daće punu pomoć i podršku nadležnim organima da se počinioci što pre otkriju i privedu", navedeno je u saopštenju.

U trenutku kada je zgrada, koja je bila potpuno ruinirana, napuštena i uništena, u fazi rekonstrukcije, ovakav čin divljaštva za svaku je osudu i ne može da ima apsolutno nikakvo opravdanje.

Železnička stanica u Ovčar Banji pune 43 godine, od kako je izgrađena do sada, nikada nije bila rekonstruisana, a deceniju i po u njoj nije bilo železničkog osoblja ni čuvarske službe.

"Sada, kada je konačno sređujemo i gradimo nakon više od četiri decenije, neko sebi daje za pravo da ruši jedan od budućih najlepših objekata u Ovčar Banji! Stanica koja će biti uređena, u kojoj će biti i železničari, i čuvarske službe, sa video nadzorom. Ovakve stvari nekažnjeno ne smeju da se događaju", saopšteno je iz "Infrastrukture železnica Srbije".

"Ovo niti je prvi, a teško da će biti i poslednji put da se železnička imovina i objekti uništavaju. Takve slučajeve već imamo i na objektima koji pripadaju pruzi za velike brzine, čija je izgradnja takođe u završnoj fazi. 'Infrastruktura železnice Srbije' čini sve što je u našoj moći da to sprečimo i vandalizmu stanemo na put, a u tome očekujemo punu pomoć, podršku i saradnju i svih državnih organa", dodali su.

Video: Uhvaćen: Policija našla Avganistanca koji je lomio krst na spomeniku Stefanu Nemanji

(Telegraf.rs)