Otac po kom je snimljen film štrajkuje glađu ispred Centra: Gladovaću dok mi ne vrate decu

Đorđe Joksimović bori se za starateljstvo nad svoje tri ćerkice koje su mu oduzete 2015. godine

Đorđe Joksimović, otac tri devojčice iz Kragujevca, započeo je štrajk glađu jutros ispred Centra za socijalni rad Solidarnost u ovom gradu jer mu deca još nisu vraćena, iako je Sud doneo odluku.

Otac po kojem je snimljen film Srdana Golubovića, od 8 časova nalazi se ispred zgrade, a kako kaže, brojni radnici ovog centra ga podržavaju.

- Izlaze radnici da mi kažu da sam u pravu,  da deca treba da mi budu vraćena. Nisam ništa jeo ni pio, niti ću. Gladovaću sve dok mi ne vrate decu - navodi Joksimović za Telegraf.rs.

Iz Osnovnog suda u Kragujevcu kažu za Telegraf.rs da je presuda uručena strankama u skladu sa zakonom, ali da ona nije postala pravnosnažna.

Iz Centra za socijalni rad nisu odgovarali na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Podsetimo, pre nekoliko dana iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, naveli su za naš portal da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović.

- Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje - navode iz Ministarstva.

Kako su dodali, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.

Video: Marina nakon ročišta: Borim se za strateljstvo dok je brižni otac na medenom mesecu

(Telegraf.rs)