U ovom gradu hara čopor pasa: "Ne smem sa detetom da izađem iz stana, oni reže, napadaju"

Čopori pasa lutalica često se mogu videti pored škole i vrtića, mnogi roditelji zabrinuti za bezbednost svoje dece

Foto ilustracija: Shutterstock

Građani Apatina apelom ponovo ukazuju na problem čopora pasa lutalica, posebno izražen u Bloku 112, kako prenose lokalni mediji.

- Ne smem sa detetom da izađem iz stana, oni reže, napadaju... Neki dan, da jedna žena nije naišla i oterala ih nekako, izujedali bi dečkića koji je bio par metara od nas - kaže jedna sugrađanka N.L., prenose Apatinskenovine.

Ona dodaje da se čopori pasa lutalica često mogu videti i pored škole i vrtića i da su i drugi roditelji, sa kojima je razgovarala o ovom problemu, zabrinuti za bezbednost svoje dece.

Problem pasa lutalica, posebno izražen u centru grada, najviše u njegovom najnaseljenijem delu, Bloku 112, evidentan je već duže vreme. Građani, uplašeni za svoju i bezbednost dece i starijih, negoduju i prijavljuju inspekciji, ali bez uspeha, jer su napadi pasa i dalje učestali.

- U prošloj godini obavljeno je 11 akcija hvatanja i zbrinjavanja pasa lutalica na teritoriji opštine Apatin i uhvaćeno je 165 pasa. Do kraja septembra ove godine obavljene su tri akcije i ukupno je uhvaćeno 39 pasa - izjavio je prošle godine Dragan Stambolija, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove.

Video: Čopor pasa napao decu i niko im ništa ne može

(Telegraf.rs)