Zvanično potvrđeno: Doktor koji je propagirao Ivermektin smenjen sa funkcije u niškom UKC

Kolegijum je jutros doneo odluku da prof dr Bjelaković bude razrešen funkcije

Printskrin: Youtube/Marina Kostic

Prof dr Bojko Bjelaković jedan od administratora vajber grupe „LNRE – Ivermektin preporuke“ razrešen je funkcije načelnika Odeljenja za karidologiju Klinike za pedijatriju UKC Niš.

Ovu informaciju zvanično je potvrdio i direktor niškog UKC prof dr Zoran Perišić.

- Mogu samo da potvrdim tu informaciju, kolegijum je jutros doneo odluku da prof dr Bjelaković bude razrešen funkcije načelnika jednog od odeljenja Klinike za pedijatriju – saopštio je Perišić. Međutim, prvi čovek niškog UKC nije želeo da navede razloge zbog čega je Bjelaković smenjen sa rukovodećeg mesta.

Mediji su preneli da je na Medicinskom fakultetu u Nišu održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja Bjelakovića a u vezi lečenja invermektinom. Ovu informaciju nije bilo moguće zvanično potvrditi jer se dekanica Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević nije javljala na mobilni telefon.

Bjelaković je jedan od članova organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koja preporučuje korišćenje veterinarskog preparata za lečenje obolelih od korona virusa. On je takođe jedan od potpisnika peticije protiv vakcinacije dece cepivom za Kovid 19.

Video: Pojačana kontrola: Smenjen načelnik saobraćajne policije PU Niš nakon smrti dva pešaka na trotoaru

(Telergaf.rs)