Maleni borac prvi rođendan slavi u bolnici: Boškova porodica se nada da će 2022. biti bolja

"Kratko javljanje, ali lepim povodom"

MalnBoško Gugleta rođen je 14. jauara 2021. godine. Nakon tri meseca roditelji su primetili da nešto nije u redu. Njegovi pokreti su zamirali. Gledajući snimke starijeg sina Dušana, uznemirenost je rasla.

Ubrzo je stigla dijagnoza. Boško Gugleta jedno je od šest SMA dece, koliko se ih se u proseku u Srbiji godišnje rodi.

Već od 19. juna Boško je bio na intenzivnoj nezi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu. Nije mogao samostalno da diše ni da se hrani.

Onda je pokrenuta nova akcija prikupljanja pomoći za lečenje u inostranstvu. Već 18. avgusta je prikupljen novac za lečenje zolgensmom, a 7. septembra dečak je stigao u Budimpeštu na lečenje.

Kako smo u novembru pisali, Boško još uvek nije primio terapiju, a prva vest od tada o stanju dečaka objavljena je danas - na njegov prvi rođendan.

Kako se navodi na stranici "Da i Boško pobedi SMA", dečak je veći i jači iz dana u dan.

- Dragi prijatelji, javljamo se posle dužeg vremena jer zaista nismo imali nikakve konkretne vesti koje bismo rado podelili sa vama. I ovo javljanje je kratko, ali lepim povodom. Danas, na dan Svetog Vasilija Velikog, želimo da zajedno proslavimo prvi rođendan Boška, a crkveno Vasilija. Naš mali borac se dobro drži. Veći je i jači iz dana u dan.

Novu godinu, Božić i rođendan proslavljamo u bolnici sa nadom da će 2022. godina biti bolja. I sve to uz neizmernu zahvalnost prema svima vama koji ste naša najveća podrška. Želimo da i vaša nova godina bude bolja nego prethodna – da budete zdravi, srećni, blagosloveni i uvek ispunjeni mirom i radošću. Čuvajte sebe i svoje najmilije - poručili su.

(Telegraf.rs)