Ljiljana Šubarić osudila incident u Suvom Dolu: "Zahtevamo da se počinioci što pre pronađu i kazne"

Nepoznati vandali sinoć oko 20 časova razbili su vrata novog školskog objekta

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić osudila je najnoviji incident u Suvom Dolu, kada su nepoznati vandali razbili vrata novog školskog objekta, ocenujujući da je to novi pritisak na srpski narod, objavljeno je na sajtu Opštine Gračanica.

U saopštenju se navodi da se, dan nakon ispisivanja grafita OVК na zidovima četiri kuće, u Suvom Dolu dogodio novi incident. Nepoznati vandali sinoć oko 20 časova razbili su vrata novog školskog objekta, javlja Kossev.

- Sve nas je još jednom uznemirio najnoviji događaj u Suvom Dolu i građani naše opštine s razlogom su zabrinuti za svoju bezbednost. Zato zahtevamo da se počinioci što pre pronađu i kazne - navela je Šubarić.

Ona je istakla da bi predstavnici međunarodne zajednice, kao i relevantne institucije na Kosovu, trebalo da učine sve da se zaustave takvi incidenti i provokacije, posebno u mešovitim sredinama.

Neophodno je i da međunarodne snage pojačaju svoje prisustvo kako bi se srpskom narodu omogućio bezbedan i miran život.

Šubarić napominje da je najnovije vandalsko razbijanje vrata na školskom objektu u Suvom Dolu predstavlja nesumnjivi pritisak na srpski narod u tom mestu.

- Onima koji rade ovakve stvari poručujemo, da smo uprkos pritiscima opredeljeni opstanku i ostanku u svojim kućama i na imanjima. Opština Gračanica će na poslednje provokacije i događaje u Suvom Dolu uskoro odgovoriti otvaranjem novoizgrađene škole, čime će našoj deci biti obezbeđeni uslovi kakve zaslužuju za školovanje i odrastanje - rekla je Šubarić.

(Telegraf.rs)