Grad Niš sređuje kuću žrtve Malčanskog berberina: Devojčica će uskoro imati bolje uslove za život

Porodicu je danas obišla niška gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je najavila da je procedura koja prethodi početku građevinskih radova, u završnici

Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Petnaestogodišnja devojčica, žrtva zloglasnog Malčanskog berberina, uskoro će živeti u mnogo boljim stambenim uslovima zahvaljujući gradu Nišu, koji će obezbediti sredstava za dogradnju njene kuće u niškom selu Suvi Do.

Tim povodom, porodicu je danas obišla niška gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je najavila da je procedura koja prethodi početku građevinskih radova, u završnici.

- Nakon što je porodica izrazila želju da ostane u svojoj kući u Suvom Dolu, odlučili smo da im pomognemo da je dograde kako bi dobili bolje uslove za život. Završen je postupak legalizacije njihove porodične kuće, u toku je postupak izdavanja građevinske dozvole, pa će devojčica i njena porodica dobili još 40 kvadrata stambenog prostora - kazala je Sotirovski.

Ona nije precizirala cenu koštanja ovih radova jer je objasnila da postoje donatori koji žele da pomognu da devojčica nastavi život u boljim stambenim sulovima.

- Imamo donatore i za materijal i građevinske radove a grad ima i svoje javno komunalno preduzeće koje raspolaže stručnim kadrom pa ćemo svi zajedn pomoći da se radovi okončaju što pre - rekla je gradonačelnica.

Devojčicina majka Aleksandra kazala je da je ona dobro i da se priprema za polaganje testove za upis u srednju školu.

- Dobro je, idemo napred koliko god možemo. Drago mi je što je opet stala na svoje noge i što želi da uspe u životu. Imala je težak period, jedan od najgorih, ali je opet, uzdignute glave, rešila da ide napred. Tu smo mi da je bodrimo i da idemo svi napred - kazala je Aleksandra.

Prema rečima majke, njena ćerka bi želela da upiše srednju školu za vaspitače ili pravno-poslovnu školu.

- Nadamo se da će upisati to što želi. Nismo još počeli sa pripremama za proslavu male mature. Ima vremena, tokom maja ćemo da vidimo da kupimo haljinu i sve ostalo što joj treba - izjavila je Aleksandra.

Kazala je da su srećni što će nakon nadogradnje kuće koju im je obećala gradonačelnica Dragana Sotirovski, njihova ćerka dobiti svoju sobu i kupatilo.

Devojčicin deda Miodrag rekao je da će na postojećih 40 kvadrata kuće biti dograđen sprat koji će imati dve sobe, kupatilo i hodnik.

- Najbitnije nam je to što će struja biti odvojena od mog brata i biće najverovatnije voda. Za tri meseca bi trebalo da bude sve gotovo. Dokumentacija je sva izvađena osim građevinske dozvole - rekao je on.

Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin zbog navike da žrtve šiša pre nego što ih napadne izdržava kaznu doživotne robije zbog Monikine otmice.

(Telegraf.rs)