Detalji masovnog trovanja učenika u Nišu: Devojčica je povraćala, odmah smo zvali Hitnu. Deca su jela u kafiću

Deca su imala slabije simptome

Šest učenika Ekonomske škole u Nišu se otrovalo za vreme velikog odmora brzom hranom. Hitna je odvela jednog, a pet je na kućnom lečenju, saznaje Telegraf.rs.

Školski pedagog Ekonomske škole u Nišu Milica Stevanović kaže da su deca dobila slabije simptome i da je samo jedna devojčica izraženije povraćala.

- Deca su se za vreme velikog odmora požalila da imaju stomačne tekobe. Zajedno je sa njima bila i profesorka hemije koja mi je to potvrdila. Bilo je u pitanju petoro dece. Odmah smo kontaktirali Hitnu pomoć, koji su uzeli njihova imena. Deca su rekla da su jela u obližnjem kafiću u blizini škole. Jedna devojčica je imalo izraženije povraćanje, a sva ostala deca su imala slabije simptome. Doktori iz Hitne kažu da nije ništa alarmantno - kaže Milica Stevanović.

Doktorka Gorica Radomirović, iz niške Hitne pomoći potvrdila je da su iz škole dobili poziv za zbrinjavanje šestoro dece, ali da je pomoć zatražilo njih petoro.

- Poziv nam je stigao u 9.20, rečeno je da deca imaju crevne tegobe, pošto ih je bilo više u pomoć smo poslali još jednu ekipu. Svi đaci su imali mučninu, gađenje, povraćanje i bolove u stomaku i svi su navodili da im je pozlilo pola sata od uzimanja užine u istom objektu. Sumnja se na trovanje hranom, prevezeni su do Interne klinike na dalju opservaciju, imali su lakše tegobe ali je opservacija ipak neophodna radi odluke o hospitalizaciji - saopštila je doktor Radomirović.

Foto: D.K.
Video: Masovno trovanje učenika u Nišu: Ovo je škola iz koje se šestoro učenika otrovalo brzom hranom

(Telegraf.rs)