Nekada impozantan ribnjak u selu kod Ivanjice, sada je ruina: Ovde se uzgajala kalifornijska pastrmka

Bilo je nekoliko zainteresovanih lica za izdavanje u zakup navedenih objekata u Međurečju, ali bez konkretnih ponuda

Ribnjak u Međurečju kod Ivanjice u kome se sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka nalazilo mrestilište sa nekoliko bazena, od 2000. godine više nije u funkciji. Iako je nekada služio za uzgoj kalifornijske pastrmke i privlačio pažnju Ivanjičana, sada je on obična ruina.

Stariji pamte da je mesto vrvelo od života, pogotovo tokom praznika kada je bilo potrebno rezervisati mesto čak i mesec dana ranije. Kasnije su se ovde gajile i kvalitetne pečurke.

Dok su na ovom mestu danas samo zapuštene zgrade, stariji meštani pamte da je nekada vrvelo od dečijeg žamora i igre, prenose lokalni mediji.

Iz Šumskog gazdinstva "Golija" kažu za Telegraf.rs da ribnjak nije u funkciji od 2000. godine zbog nedostatka protoka vode i upotrebe brane.

- Od 2000. godine ribnjak nije bio u funkciji zbog određenih tehničkih problema koji su se odnosili na protok vode i upotrebu brane, a u periodu od 2002. do 2005. godine od strane Gazdinstva izvedeni su svi potrebni radovi neophodni za redovno korišćenje ribnjaka i njegovu funkcionalnost - kažu iz ovog šumskog gazdinstva.

U ribnjaku koji se nalazi u Međurečju je svojevremeno uzgajana kalifornijska pastrmka koja je korišćena za potrebe restorana koji je bio predviđen za održavanje poslovnih sastanaka i u kome su pružane ugostiteljske usluge.

Lokacija u Međurečju na kojoj se nalazi restoran sa pratećim objektima nije imala karakter izletišta, niti je ceo kompleks bio predviđen za tu namenu.

- Počev od meseca avgusta 2010. godine do 20. avgusta 2012. godine, u zakupu objekta restorana „Kapija Golije“ u Međurečju i pratećih objekata hladnjača, pekara, ribnjak i gljivarnik bilo je Privredno društvo „Kapija Golije“ doo Međurečje - tvrde iz ovog šumskog gazdinstva i dodaju:

- Nakon ovog perioda bilo je nekoliko zainteresovanih lica za izdavanje u zakup navedenih objekata u Međurečju, ali bez konkretnih ponuda.

Video: Ubijane su tokom dužeg perioda, pucali su iz čamca: Masakr ptica kod ribnjaka Sutjeska

(Telegraf.rs)