Tri načina kako će škole nadoknaditi časove propuštene zbog dojava o bombi: Jedan je sažimanje gradiva

Ministar dodaje da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave

Foto: Tanjug/Hina/Admir Buljubašić

Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog dojava o bombama, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić.

To su onlajn nastava, sažimanje gradiva i dodatni časovi. Ministar dodaje da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave.

- Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera - rekao je Ružić.

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

(Telegraf.rs)