Snežana nudi neobičan pansion za ljubimce: Primila bi i glodare, reptile i gmizavce. Živi sa svoja 4 psa

Novosađanka bi pristala da pazi i životinje koje nisu sa područja Novog Sada ukoliko vlasnicima nije problem da ih dovedu

Foto: Privatna arhiva

Snežana (29) iz Novog Sada objavila je oglas u jednoj Fejsbuk grupi. U njemu se ponudila da "bude pansion" za sitne životinje. Dakle, u periodu godišnjih odmora pristaje da čuva tuđe ljubimce. Dodatno objašnjava da to mogu biti glodari, ptice i reptili i gmizavci, izuzev zmija.

Kako je u razgvoru ze Telegraf.rs istakla, nije stvar u tome da ih ne voli.

- Sama ih ne bih držala zbog načina hranjenja, jer se hrane živim glodarima ili pilićima - rekla nam je dodajući da u obzir dolaze ptice bilo koje vrste i večičine, glodari, kornjače, gušteri, pobrajajući i vrste kojima bi se posvetila: gekon, bradata Agama, iguana.

I sama je vlasnica jednog gekona, ali to nije njen jedini ljubimac.

Facebook Printscreen

- Trenutno imam četiri svoja psa i jednog u smeštaju koji moram da plaćam oko 70 evra svaki mesec - navela je.

U sitne životinje spadaju i drugi psi i mačke, ali je brine moguća gužva.

- To ću ako Bog da jednog dana kad budem kuću imala - kaže dodajući da živi u stanu, ali da neće biti problem dovesti životinje.

Sebe opisuje kao zaštitnika i ljubitelja životinja.

- Došla sam na ideju da spojim lepo i korisno pošto znam da kreće sezona godišnjih odmora, a večiti je problem gde ostaviti ljubimca tokom odsustva. Tako da sam odlučila da čuvam ljubimce na sigurnom dok se njihovi vlasnici ne vrate. Cena bi bila neka simbolična ili po dogovoru, a s obzirom na to da se bavim zaštitom životinja, taj novac bih koristila za spasavanje uličnih životinja - kazala nam je.

Kaže i da je već imala iskustva sa čuvanjem tuđih ljubimaca, ali da su do ove godine to bili poznanici ili komšije. Sada "počinje zvanično". Dodaje i da se životinja sa spiska ne plaši, te da radi u pet šopu. Iako se ponudila da pričuva i iguanu, sa spiska onih sitnih ljubimaca, sama kaže da bi neki "domaći Džab-džab" mogao porasti i metar i po.

- Od malena sam bila sa skoro svim tim životinjama i ne plašim se nijedne - kaže dodajući da su njeni psi naučeni na sve vrste životinja i da im niko ne smeta.

Pa, ukoliko vam je potrebna osoba koja bi želela da vam pričuva ljubimca dok se vi sunčate i testirate salinitet mora, možda je Snežana Atanacković vaš čovek.

Video: Ivana ima mini zoo vrt u stanu, a sa albino pacovom deli čak i poljupce

(Telegraf.rs)