"Pusti me još samo 3 minute, Santa Maria della Salute": Spomenik Lazi Kostiću postavljen kao da odmara u hladu

Način na koji je spomenik položen pokazuje da su se izvođači radova potrudili da ne bude oštećen jer je postavljen tako da ne dodiruje zemlju, poduprt drvenim letvama, dok mu je ispod glave kesa, te izgleda kao da odmara

Foto: 021.rs

Spomenik pesniku Lazi Kostiću je, zbog radova na izgradnji podzemne garaže u Ulici Modene, položen je ispod drveta.

Način na koji je spomenik položen pokazuje da su se izvođači radova potrudili da ne bude oštećen jer je postavljen tako da ne dodiruje zemlju, poduprt drvenim letvama, dok mu je ispod glave kesa, te izgleda kao da odmara.

Ipak, kako je inače pesma Laze Kostića Santa Maria della Salute podložna duhovitim izmenama, ni ovog puta Novosađani nisu ostali bez komentara, piše 021.rs.

"Ići ću na staro gvožđe i svi to slute, Santa Maria della Salute", "Prilegoh malo, da odmorim bute, Santa Maria della Salute", "Pusti me još samo tri minute, Santa Maria della Salute", samo su neki od suhovitih komentara.

Neki su aludirali na to što je spomenik postavljan u hlad krošnje, pa su napisali "Čuvaju me od sunčanice ljute, Santa Maria della Salute", a drugi su se osvrnuli na tekuće radove rečima "Rade garažu mašine ljute, Santa Maria della Salute".

Iako su i ovi šaljivi stihovi zanimljivi, uvek je dobro podsetiti se jedne od najlepših pesama srpske poezije. Pesma je objavljena pre više od 100 godina, a posvećena je velikoj ljubavi Laze Kostića, Lenki Dunđerski.

(Telegraf.rs)