"Ispratila sam dete na večni počinak na dan kad je njegov rođendan": Bolne reči majke preminulog Despota

"Najlepši cvet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine"

Foto: Facebook/Dejana Stanković

Vest o smrti četvorogodišnjeg Despota Stankovića potvrdila je za Telegraf.rs majka dečaka Dejana.

- Istina je. Upravo sam ispratila svoje dete na večni počinak, na dan kada je trebalo da slavim njegov četvrti rođendan - navela je Dejana.

Tužna vest objavljena je noćas u Fejsbuk grupi Despot Stanković heroj.

- Pišem, brišem... Kako sročiti sve i napisati sve što si prošao sa svojom majkom koja te istinskom ljubavlju štitila i pazila, branila... Dejana, ti znaš da te mogu do kraja razumjeti.

Pripremi se na bol do kosti, rasparčano srce i dušu. Ali, veruj, tu će ti biti uvijek i zauvjek, daće ti on znak ponekad. Znam da ćeš iz ovoga izaći još jača i bolja - stoji na Fejsbuku u izrazima saučešća.

Printskrin: Facebook /DESPOT STANKOVIC HEROJ

Majku Dejanu upoznali smo još u decembru 2019. godine kada je objavila fotografiju iz bolničke sobe u Tiršovoj. Na njoj se vide Despot u svom krevetiću i majka Dejana kako leži pored njega, na improvizovanom ležaju.

- Da li ste nekad razmišljali o svakodnevnim sitnicama kao što je na primer krevet? Baš sad ležim na ovom mom, koji je nastao iz moje mašte pomoću štapa i kanapa. I razmišljam... lepo je imati krevet, mekan, udoban... ali kad ga nemaš, dobar je i ovaj, u svakom slučaju bolji nego stolica. Budite zahvalni za sitnice i nije sve tako crno. Evo, zidovi oko mene su šareni - napisala je tada.

Foto: Facebook/Dejana Stanković

Potresnu fotografiju čitaoci Telegrafa podelili su više od 8.000 puta.

- Dajana, Gospod nam pokloni najbolje, najlepše... naučimo mnogo, ostanemo bez dela sebe. Imamo, pa nemamo, ali Bogu hvala na svemu. Najlepši cvet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine. Ostavio je u svima nama zraku lepote i značaja, pogotovo vama koji ste ga videli, doziveli, zagrlili...

Pusti suzama neka teku, majka je jedna. Budi hrabra. Imaj na umu da je Despot u Gospodnjem vrtu, vrtu ljubavi i svetlosti. On je tamo gde idu svi ovozemljski anđeli, deca nasa. Nisi jedina, plačemo mnogi za Despotom. Ostaće u srcu sećanje na njega. Iskreno saučešće celoj porodici - stoji u porukama podrške za roditelje preminulog dečaka.

Foto: Facebook/Despot Stanković heroj

Inače, Despot je prevremeno rođeno dete, koje je doživelo brojne nevolje još od časa rođenja. Najpre je reanimiran, potom mu je ugrađen VP šant zbog hidrocefalusa, a kasnije je utvrđeno da boluje od epilepsije. Zbog svega mozak je pretrpeo veliko oštećenje, zbog čega nije sedeo, nije pratio pogledom, nije se smejao, nije reagovao na okolinu.

(Telegraf.rs)