Građevinska firma uklonila otpad koji je izbacila u reku Kubrišnicu u Aranđelovcu

Uzorak otpada poslat je na analizu u akreditovanu laboratoriju, nakon čega će inspekcije dalje postupati u skladu sa nadležnostima

Po nalogu inspekcije, kompanija „Arbag“, koju je angažovala kompanija "Instone Line" uklonila je sav otpad koji su juče iz kamiona nepropisno istovarili u reku Kubršnicu u opštini Aranđelovac, stoji u objavi Ministarstva zaštite životne sredine.

Kako su naveli na Instagramu, uzorak otpada poslat je na analizu u akreditovanu laboratoriju, nakon čega će inspekcije dalje postupati u skladu sa nadležnostima.

Podsetimo, Republički inspektori zatekli su kamion građevinske kompanije kako istovaruje otpadni mulj u reku Kubršnicu na teritoriji opštine Aranđelovac.

- Republički i lokalni inspektori postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a o slučaju nezakonitog istovara otpada u reku Kubršnicu obavešteni su i nadležna vodna inspekcija, kao i ekološka policija - rekli su juče iz ministarstva.

- Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku - rekla je ministarka Vujović, dodajući da je ća za zločine protiv prirode biti nulta tolerancija.

Ona je pozvala građane da nastave da beleže i prijavljuju svaki slučaj ekoloških prekršaja na koji nailaze u svom okruženju.

Video: Mesto svetske prirodne baštine pretvara se u deponiju plastike: Morski sisari umiru na svom staništu

(Telegraf.rs)