RHMZ najavio maglu i olujni vetar u pojedinim delovima zemlje: Udari će biti jaki, u Bavaništu iščupano stablo

Tokom sutrašnjeg dana biće umereno do potpuno oblačno, pre podne sa kišom na severu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim predelima Srbije

Foto-ilustracija: Shutterstock

Republički hidrometeorloški zavod Srbije najavio je da će tokom noći u pojedinim delovima zemlje biti maglovito, a duvaće i olujni vetar.

"U toku noći po kotlinama i duž rečnih tokova jugozapadne i južne Srbije magla će smanjivati vidlјivost na manje od 500 m. U južnom Banatu i donjem Podunavlјu vetrovito sa jakim povremeno i olujnim vetrom sa udarima većim od 17 m/s", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Tokom sutrašnjeg dana biće umereno do potpuno oblačno, pre podne sa kišom na severu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim predelima Srbije. Vetar ujutru i pre podne slab i umeren, u košavskom području i jak jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 3 do 6 °C, a najviša od 8 do 13 °C.

U sredu umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab do umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura biće od 3 do 6, a najviša od 8 do 14 °C.

U četvrtak Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, posle podne u košavskom području jak jugoistočni, a krajem dana u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno i olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 6, a najviša od 8 do 14 °C.

Podsećamo da je juče duvala košava u južnom Banatu, pod čijim su udarima padala i stabla.

Takav prizor osvanuo je u Bavaništu, gde su zabeležene fotografije stabla koje je, usled jakog vetra, iščupano iz korenja.

Video: Drvo palo u bloku na Novom Beogradu usled jakog vetra

(Telegraf.rs)