Završen nadzor bolnice u Užicu nakon smrti mlade trudnice: Evo šta je utvrdila komisija

Vreme čitanja: oko 1 min.

I.P je primljena u četvrtak u popodnevnim časovima u teškom opštem stanju

Foto: Facebook

Unutrašnji stručni nadzor Zdravstvenog centra Užice utvrdo je da nije bilo propusta u lečenju trudnice I.P. (25), koja je preminula u užičkoj bolnici u petak 3. marta, potvrdila je za Tanjug direktorka Zdravstvenog centra Užice Nataša Gagović.

“Uvidom u medicinsku dokumentaciju i činjenično stanje u bolnici utvrđeno je da je postupano po svim postulatima savremene medicine tako da naša komisija nije utvrdila postojanje nepravilnosti u lečenju”, rekla je Gagović.

Ona je navela da je juče u užičkoj bolnici bio i zdravstveni inspektor Ministarstva zdravlja i da se očekuje spoljni stručni nadzor tog ministarstva. I.P je primljena u četvrtak u popodnevnim časovima u teškom opštem stanju, oko ponoći je indukovan porođaj i utvrđeno da je fetus mrtav, a potom je urađena histerektomija, ali je i posle svih navedenih mera došlo do smrtnog ishoda u petak, u jutarnjim časovima.

“Imamo kompletnu dokumentaciju gde je trudnoća vođena i na osnovu nje se ne vide odstupanja koja su mogla dovesti do takvog stanja. Mi za sada nemamo objašnjenje tog lošeg opšteg stanja kada je došla u bolnicu. Rezultati obdukcije još nisu poznati”, dodala je Gagović.

Republički ombudsman pokrenuo je postupak kontrole rada Ministarstva zdravlja Opšte bolnice u Užicu i Aranđelovcu nakon što su u razmaku od 15 dana u ovim bolnicama preminule jedna trudnica i jedna porodilja.

(Telegraf.rs)