Mali grad na zapadu Srbije doneo hitne mere za bezbednost u školama: Evo šta će prvo da urade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sastanku sa direktorima škola, predstavnicima policijske stanice i prosvetne inspekcije detaljno su analizirani bezbednosti rizici

Foto-ilustracija: Shutterstock

Lokalna samouprava u Malom Zvorniku je donela set mera koje za cilj imaju vraćanje osećaja bezbednosti u školama i prevenciju rizika od tragičnih dešavanja.

Na sastanku sa direktorima škola, predstavnicima policijske stanice i prosvetne inspekcije detaljno su analizirani bezbednosti rizici, a jedna od odluka je da se u školama što pre održe roditeljski sastanci na kojima treba da prisustvuju deca, roditelji, psiholog, prosvetni inspektor i predstavnici MUP-a .

- Većina škola poseduje video nadzor, ali će škole utvrditi da li neophodno postavljanje dodatnih kamera. Obezbedićemo instaliranje video nadzora u školama u kojima ne postoji. Direktori škola su zaduženi da obezbede svakodnevni snimaka u toku nastave, na odmoru i vannastavnom vremenu - rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Pripadnici policijske stanice će pojačati obilazak škola i školskih dvorišta, a načelnik i komandir policijske stanice u Malom Zvorniku su istakli da će, osim preko poznatih brojeva policijske stanice oni preko svojih privatnih brojeva mobilnih telefona u svako doba dana i noći biti dostupni direktorima škola koji su odgovorni da prijave svaku sumnjivu aktivnost koja može da ugrozi bezbednost učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama.

(Telegraf.rs)