Ovako bi se ubicama sudilo na Zapadu! Srbi iz dijaspore otkrili neverovatne stvari, ovde se ne prašta ni deci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pitanje koje su najadekvatnije kazne za počinioce njatežih zločina Kanađanin je odgovorio "najteže kazne"

Foto: Telegraf.rs, MUP

Nakon masovne pucnjave u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru kada je učenik sedmog razreda K.K. (13) usmrtio devet ljudi, a ranio sedmoro i terorističkog akta kod Mladenovca u kojem je Uroš B. (21) ubio osmoro, a ranio 14 ljudi Srbija je nema. Za samo 48 sati tragično je nastradalo 17 osoba i to devetoro maloletnika, naša zemlja ovakve zločine ne pamti.

Ekipa Telegrafa.rs pitala je građane Beograda o najadekvatnojoj kazni za počinioce najtežih zločina, odgovori su bili razni, a posebno su se istakla dva. Beograđanin koji 30 godina živi u Kanadi i žena koja je rođena u Srbiji, ali godinama živi u Engleskoj uporedili su zakone i otkrili kako se njihove zemlje ponašaju prema počiniocima najtežih zločina. 

Na pitanje koje su najadekvatnije kazne za počinioce njatežih zločina Kanađanin je odgovrorio "najteže kazne".

- Nema filozofije treba vratiti smrtnu kaznu, u okviru zapadnog pravnog sistema maloletnicima se sudi kao punoletnicima, to se dešava u SAD, to se dešava u Kanadi, a i u Velikoj Britaniji. Ako maloletnik počini krivično delo sudi mu se kao punoletnom licu i to je kraj - rekao je.

Srpkinju koja živi u Engleskoj duboko su potresli tragični događaji.

- Ja živim u Engleskoj ovo nikad nisam doživela, ovo je strašno. Nema tu opravdanja, obojicu treba zatvoriti i baciti ključeve. To što je maloletnik ili mlađi maloletnik to ne pali nigde, može samo ovde - rekla je žena.

Ona dodaje da u Engleskoj onaj maloletnik koji načini neko krivično delo završi u zatvoru.

(Telegraf.rs)