Doneta odluka o profesoru iz Vladičinog Hana, koji je udario učenicu po glavi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sproveden je kompletan postupak, uzete su izjave od učenika i tim je zaključio da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka

Foto: Shutterstock

Nakon sprovedenog postupka Tima za zaštitu od nasilja, zanemarivanja i diskriminacije protiv profesora gimnazije "Jovan Skerlić" u Vladičinom Hanu koji je optužen da je na času matematike udario po temenu učenicu dok je odgovarala, zaključak je da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv profesora.

Ovu informaciju potvrdio je Ivica Marković, direktor škole.

- Sproveden je kompletan postupak, uzete su izjave od učenika i tim je zaključio da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka. Za sada nemamo povratnu informaciju iz policije i tužilaštva o ovom slučaju - kaže Marković

On dodaje i da se učenica u međuvremenu ispisala iz ovdašnje gimnazije. Pre nedelju dana došlo je do incidenta na času matematike, kada je profesor N.K, prema rečima učenice, udario nju po temenu dok je odgovarala.

Slučaj je potvrdilo i Osnovno javno tužilaštvo.

- Doktorka iz doma zdravlja prijavila je slučaj policiji da se T.T. (17) javila na pregled. Na času matematike, dok je odgovarala profesor N.K. ju je rukom udario po temenu glave - kažu iz OJT.

Prema raspoloživim informacijama, devojčica se u DZ žalila na vrtoglavicu.

(Telegraf.rs/S. Tasić)