Šest Novosađanki slavilo 60 godina mature: Mnogi drugovi im preminuli, školu pohađale sa poznatom "Balerinom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi njihovi drugovi iz klupe nažalost su preminuli, ali već planiraju proslavu 70 godina mature

Nekadašnji maturanti Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" okupili su se juče kako bi obeležili 60. godišnjicu mature i setili se lepih đačkih dana, piše Dnevnik.

Šest prijateljica iz generacije 1962/63. juče je u restoranu "Klub Sonja" uz osmeh i dobru hranu proslavilo značajan jubilej koji se retko viđa.

Jedna od bivših učenica i organizatorka jubilarnog okupljanja Slobodanka Boba Latinović rekla je za novosadski list da je prethodno bio plan da posete samu gimnaziju, ali da su ih u tome sprečile razne okolnosti. Ona dodaje da joj je bilo teško okupiti maturante na jednom mestu jer su mnogi, nakon pandemije koronavirusa, preminuli, dok je dosta njih trenutno u inostranstvu, pa nije uspela s njima da uspostavi komunikaciju.

- Školovanje u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" posebno je značajno za nas jer su nakon srednjeg obrazovanja svi bili dobri studenti i uspešni u svom poslu. Mogu se pohvaliti da je u našem društvu bila i prvakinja u atletici Olga Kalivoda – naglasila je Slobodanka.

- Prisetili smo se naše razredne Nade Šimšić, kao i svih profesora koji su nas učili i spremali da budemo obrazovani, odgovorni i vaspitani mladi ljudi - dodaje ona.

Iako nisu uspele da posete školu koju su pohađale, nekadašnje maturantkinje poručile su da će to učiniti kada budu proslavljale 70. godišnjicu mature.

(Telegraf.rs)