Grad veličine klikera sručio se na Zlatibor: "Tukao" bar 15 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Nepogoda sa gradom, jakim pljuskom i olujnim vetrom iz Nove Varoši premeštaće se dalje na sever preko Zlatiborskog okruga - sasopštio je Hidrometeorološki zavod

Grad veličine klikera pada na Zlatiboru.

Snimak sa atraktivne turističke destinacije prikazuje trenutno stanje  a na njemu se vidi kako grad udara o parkirane automobile.

Kako javljaju naši reporteri pada već 15 minuta, i svi su se sklonili u stranu.

Nestabilno vreme najavljeno je tokom večeri i noći u Srbiji kao i velika opasnost od jakih grmljavinskih oluja sa gradom. 

RHMZ upozorenje za 18.10 časova 

- Nepogoda sa gradom, jakim pljuskom i olujnim vetrom iz Nove Varoši premeštaće se dalje na sever preko Zlatiborskog okruga - sasopštio je Hidrometeorološki zavod.

Kokin Brod 

Pored Zlatibora, i Kokin Brod našao se na meti vremenskih nepogoda.

Grad se sručio i na ovo mesto, a jedan od meštana fotografisao ga je pored menjača kao bi uporedio veličinu.

Nova Varoš 

Olujno nevreme praćeno izuzetno krupnim gradom pogodilo je tokom popodnevnih sati novovaroški kraj. Od intenzivnih padavina usred leta obeleli su pašnjaci i livade.

- Odjednom je počelo da pada, tukao je grad veličine najvećeg oraha. Dotuklo je svu letinu koja je preostala od prethodne vremenske katastrofe, nevreme je po putu nosilo lišće i granje. Tek kad se situacija malo smiri izaći ćemo u njive i voćnjake - kažu za RINU meštani novovaroških sela.

Foto: RINA.rs

Ponovo su se na najveće udaru našla sela Vraneša, Burađa, Jasenovo i Trudovo, ali i gradsko područje u Novoj Varoši.

(Telegraf.rs)