Ministar Milićević u Aranđelovcu otvorio "Letnji kamp za mlade iz dijaspore Aranđelovac 2023“

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo je finansijski podržalo organizaciju tematskih kampova u kojima će tokom jula i avgusta učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore

Foto: Rade Begović

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Marićevića jaruzi u Orašcu otvorio "Letnji kamp za mlade iz dijaspore Aranđelovac 2023“.

Milićević je, otvarajući kamp, izjavio da je ovo jedan od 22 tematska letnja kampa čiju je organizaciju finansiralo Ministarstvo zaduženo za dijasporu u gradovima širom Srbije, a koji će okupiti omladinu iz dijaspore i regiona.

On je naveo da ovi kampovi imaju poseban značaj jer one koji su raseljeni širom sveta povezuju sa korenima, kulturnim nasleđem i otadžbinom.

Kroz bogat program kulturno-obrazovanih sadržaja, muzičkih, umetničkih i sportskih radionica, kao i predavanja o kulturno-istorijskom nasleđu, Milićević je istakao da je cilj da se ojača identitet naših mladih i podstakne njihova ljubav prema Srbiji. On je dodao da veruje da će ova iskustva biti od neprocenjivog značaja za njihovu povezanost sa maticom, ali i za izgradnju međusobnog razumevanja i saradnje.

Ministar je prethodno sa predstavnicima lokalne vlasti iz Aranđelovca položio vence na spomenik Karađorđu ispred OŠ "Prvi srpski ustanak".

Ministarstvo je finansijski podržalo organizaciju tematskih kampova u kojima će tokom jula i avgusta učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore. Kampovi se, pored Aranđelovca, održavaju i u Lapovu, Tutinu, Velikom Gradištu, Kosjeriću, Osečini, Požarevcu, Raškoj, Zrenjaninu, Knjaževcu, Jagodini, Sjenici, Kruševcu, Gadžinom Hanu, Boljevcima, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gornjem Milanovcu, Aleksincu i Sokobanji.

(Telegraf.rs)