Albanci došli u Guču, pa stali pred kameru Telegrafa: Prvo komentarisali naše devojke

Vreme čitanja: oko 2 min.

Većina građana je zadovoljna uslugom i organizacijom, ali ima i onih koji nisu zadovoljni cenama

Tradicionalno se svake godine u Guči održava Sabor trubača, a ove godine je bio održan 62. po redu. Posetili smo jednu od najvećih manifestacija u Srbiji, koja okuplja veliki broj gostiju iz inostranstva. Tokom dva predsaborska i tri saborska dana, razgovarali smo sa velikim brojem ljudi, a oni su nam izneli svoje mišljenje o Dragačevu.

Pred našom kamerom, nisu se libili da kažu šta im smeta, ali i šta im se najviše sviđa. Na samom početku, naišli smo na grupu momaka poreklom iz Albanije.

- Ovde volimo sve, hranu, muziku, piće.... Ma sve, a najlepše su vam devojke. Neverovatne su! Idemo da uživamo - rekli su nam.

Probali su i rakiju, pa se veselili uz trubu.

Pored velikog broja omladine, Guču posećuju i građanima srednjih gidina, te smo tako upoznali ženu kojoj je ovo 48 poseta Guči.

- Ma Guča je sjajna, ja sam ovde uvek, mislim da mi je sada 48 put i opet ću doći. Dolaziću dok sam živa.

"Ma kakva Švajcarska" - to su bile reči momka, koji je na glavi imao šajkaču, a ogrtač mu je bila naša zastava.

- Ovo je fenomenalno, ovo nema nigde! Ja živim u Švajcarskoj, i moram ka da kažem svima da dođu ovde, nikako ne smete da propustite ovaj spektakl. Ovo ima samo Srbija, ma kakva Švajcarska - rekao nam je kroz osmeh i otišao kod trubača.

Većina građana je zadovoljna uslugom i organizacijom, ali ima i onih koji nisu zadovoljni cenama.

- Ovde smo ne znam koji put, nije mi ništa bitno sem ove ovde atmosfere, ali jedna stvar mi smeta - cene. Ove godine su pojačane cene, pa eto to bih zamerio, ali ništa sem toga - rekao nam je jedan gospodin, a potom je jedan par odelio sa nama njihovo iskustvo:

- Ovde smo tri dana, ovo je preti ili šesti put da dlazimo i ostajemo do kraja. Guča je sjajna, i sve je kako treba, veselo i lepo.

Sudeći po reakcijama ljudi, Guča je ove godine zaista uspela da pobere simpatije novih gostiju, ali i održi ono staro oduševljenje kod građana koji je ponovo posećuju nekoliko godina zaredom. Ukoliko se odlučite da posetite Guču naredne godine, imajte na umu iskustva naših sagovornika i sigurno nećete pogrešiti.

(Telegraf.rs)