"Almir Asanović nije pripadnik Vojske Srbije niti je to ikada bio": Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaje se da se imenovani u javnosti pojavljuje u uniformi Vojske Jugoslavije, s oznakama Vojske Jugoslavije, koje više nisu u upotrebi u Vojsci Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da Almir Asanović, koji se u medijima predstavlja kao pukovnik i pilot Ratnog vazduhoplovstva i protivvaduhoplovne odbrane, nije pripadnik Vojske Srbije niti da je to ikada bio.

- Radi istinitog obaveštavanja javnosti i sprečavanja dezinformacija, Ministarstvo odbrane saopštava da Almir Asanović koji se u medijima predstavlja kao pukovnik i pilot Ratnog vazduhoplovstva i protivvaduhoplovne odbrane nije pripadnik Vojske Srbije niti je to ikada bio - kazali su u saopštenju.

Dodaje se i da se imenovani u javnosti pojavljuje u uniformi Vojske Jugoslavije, s oznakama Vojske Jugoslavije, koje više nisu u upotrebi u Vojsci Srbije.

- Ovim putem apelujemo na medije da u javnost ne plasiraju netačne i neproverene informacije koje mogu narušiti ugled Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs)