Ovako izgleda Čigota nakon požara: Dim se i dalje podiže u nebo, krov potpuno spaljen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na Instagram stranici 192.rs, i dalje se vidi dim iznad ustanove

Foto: Instagram/192.rs/printscreen

Požar u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma "Čigota Zlatibor" izbio je pola sata pre ponoći, a lokalizovan je u sedam sati. Tenutno se radi na dogašivanju. Vatra je zahvatila krov i poslednji sprat zgrade. Među evakuisanim pacijentima ima i tridesetoro dece. Nema povređenih, preneo je RTS.

Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na Instagram stranici 192.rs, i dalje se vidi dim iznad ustanove, borba sa stihijom je trajala celu noć.

Na svu sreću, nema povređenih lica, a evakuisano je oko 100 pacijenata, među kojima i 30 dece. U gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca.

Oglasio se Direktor "Čigote" 

Direktor Specijlane bolnice Aleksandar Simić rekao je za RTS da je u 23.30 obavešten o požaru na petom spratu bolnice i da je odmah došao na lice mesta.

"Tu su već bili radnici treće smene kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tidesetak dece", rekao je Simić.

Prema rečima direktora Specijalne bolnice, sve je proteklo u najboljem redu. "Blagovremeno smo uspeli da nepokretne pacijente spustimo i smestimo u obližnje hotele“, naveo je Simić.

Dr Simić kaže da će nove pacijente blagovremeno obavestiti kada da dođu na zakazana snimanja, uz nadu da će bolnica što pre biti osposobljena.

(Telegraf.rs)