Ljudi, srećna Vam Nova godina! Čitamo se i u 2013!

Želimo Vam puno sreće, zdravlja i radosti! Zahvaljujući Vama, najboljim čitaocima na svetu, postali smo najbrže rastući online medij u čitavom regionu Jugoistočne Evrope. Hvala Vam od srca i ostanite teleformisani!

(Telegraf - od grčke reči tele – daleko i graphein – pisati).

Kraj godine je. I sad bi valjalo poželeti svima nove radne pobede, puno zdravlja, sreće, radosti, veselja... I reći po koju reč o sebi. A nema ničeg težeg u Srbiji nego hvaliti sebe u trenutku kad to zaista i zaslužuješ. Probaćemo da to bude što skromnije, iako kažu da je skromnost vrlina za sve one koji nemaju čime drugim da se pohvale.

E, pa mi imamo čime. U godini nekih novih srpskih mirnodopskih poraza i pobeda, neke nove svetske ekonomske i moralne krize, nekih novih platformi rodio se Telegraf. Ne onaj Šapeov, Hjuzov, Bejnsov ili Morzeov, već naš i vaš Telegraf.rs – prvi samostalni srpski onlajn medijski portal. Isto kao dnevna novina, a nije.

Samostalan, nezavisan, beskompromisan, apolitičan, brz i informativan, portal Telegraf.rs je za manje od godinu dana postao srpsko medijsko online čudo. Zahvaljujući, pre svega, jakom timu dobrih novinara, menadžera, programera, dizajnera i inih IT stručnjaka, ali i najboljih čitalaca, postali smo najbrže rastući online medij u čitavom regionu Jugoistočne Evrope.

I to sve bez podrške tata i mama u vidu matične medijske kuće novina, televizije, radija, bez donacija vladinih i nevladinih sektora, bez političke podrške i bez prava na odustajanje. Samo zahvaljujući talentu i upornosti koje je IT gigant "Comtrade" uspeo da prepozna i podrži.

Samjuelu Morzeu je trebalo nešto više od 1.800 godina da u ovom veku izmisli i patentira prvu verziju električnog telegrafa, a nama manje od godinu dana da osnovnu verziju portala Telegraf.rs dva puta redizajniramo, da napravimo na tržištu najbolje i najtraženije mobilne aplikacije, da „kupimo“ svakodnevnu naklonost blizu 300.000 čitalaca, koji tokom 24 sata neprekidnog objavljivanja najvažnijih i najtačnijih informacija otvore i pročitaju blizu 2.000.000 stranica.

Premašili smo sva očekivanja i prognoze i već posle nekoliko meseci ušli u TOP 10 sajtova u Srbiji. Proteklog meseca smo jedini koji, za razliku od ostalih devet, nije zabeležio pad. Gotovo svakog meseca beležimo rast posete od oko 20%, što je trend koji planiramo i da zadržimo u 2013. godini u kojoj je naš cilj jedna od tri „medalje“.

Nismo samo najbrži, već i najlepši. U bukvalnom smislu. Jer, Miss Telegrafa.rs Aleksandra Doknić postala je ove godine i zvanična Miss Srbije.

Čak i za one koji su prestali da veruju u Deda Mraza spremili smo poklone i u 2013. godini. Uz pregršt planova i iznenađenja, live stream prenosa, originalnih Telegraf emisija i video priloga, uz implementaciju radio i TV opcije na portalu, uz najavu nove video-blog sekcije, književni konkursa, podrške mladim novinarima i piscima, odjavljujemo 2012. godinu uz malu ispravku naslova.

Telegraf.rs, od srpskih reči – "BITI" i "NAJBOLJI".

Hvala Vam od srca i ostanite teleformisani!

Srećna Vam Nova godina!

REDAKCIJA TELEGRAFA