Trampov potpredsednik sprema da ga smeni s vlasti: Tajno priprema i svoju inauguraciju!

Dvojica demokratskih kongresmena, Al Grin i Bred Šerman, podneli su prve zahteve za smenu predsednika Trampa 12. jula

Američki potpredsednik Majk Pens sprema postupak impičmenta protiv Donalda Trampa, tvrdi jedna kongresmenka iz Demokratske partije.

ON ĆE BITI TRAMPOVA DESNA RUKA: Najkonzervativniji republikanac u istoriji Amerike postaje potpredsednik ove zemlje (FOTO)

- Majk Pens već planira svoju inauguraciju. Prajbus i Spajser će voditi proces prenošenja vlasti - napisala je Maksin Voters na svom Tviter nalogu.

Bivši načelnik generalštaba Rijans Prajbus se povukao, a Šon Spajser je podneo ostavku kao sekretar za štampu.

Sada su prema rečima ove kongresmenke preuzeli nešto drugačije uloge, prenosi Independent.

Gospođa Voters je dugogodišnji kritičar gospodina Trampa i bila je prvi političar koji tvrdi da su tačni navodi protiv Trampa u "ruskom dosijeu za ucenu".

U tom dokumentu ruska država je prikupila kompromitujuće seksualne i finansijske informacije o predsedniku Trampu. Ona je takođe više puta pozivala na njegovu smenu.

- Njega moramo da smenimo. Obavezujem se na to. On je varalica, lažov i prevarant.  Moramo da ga zaustavimo - rekla je gospođa Voters u maju.

Dvojica demokratskih kongresmena, Al Grin i Bred Šerman, podneli su prve zahteve za smenu predsednika Trampa 12. jula.

Oni tvrde da je Tramp ometao poštenu istragu o umešanosti Rusije u američke izbore, kada je smenio direktora FBI Džejmsa Komija.

Međitim, da bi se pokrenuo postupak impičmenta to mora da odobri većina u Predstavničkom domu i dvotrećinska većina u Senatu.

Pošto su oba doma pod kontrolom Republikanaca sve do sredine 2018. godine, malo je verovatno da će se tako nešto dogoditi.

Gospodin Pens se distancirao od skandala koji su potresali Belu kuću, ukljućujući i one da se Donald Tramp Junior sastao sa ruskom advokaticom tokom izborne kampanje.

Postupak impičmenta se vodio protiv dvojice američkih predsednika. To su bili Bil Klinton i Endru Džonson, ali su ih je obojicu Senat oslobodio i završili su svoj mandat.

Ričard Nikson je podneo ostavku nakon skandala Votergejt pre nego što je Kongres morao da ga opozove. 

(Telegraf.rs)