Najviše pripadnika Islamske države iz BiH, Kosova, Albanije: Iz Hrvatske ih nema, što nije slučaj i sa Srbijom

Na mapi sa brojem boraca ID iz svetskih država, među evropskim zemljama vodeća je BiH, koja trenutno ima 92 borca na milion stanovnika

Džihadističkoj Islamskoj državi (ID) najviše ekstremista iz Evrope pridružilo se iz Bosne i Hercegovine, zatim sa Kosova, a na trećem mestu po broju džihadista su Albanija i Belgija, pokazuje karta koju je objavio Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ispovest uhvaćene tinejdžerke (16) koja je pobegla iz Nemačke da bi se borila za džihadiste: Sada moli da je vrate kući (FOTO) (VIDEO)

Džihadisti se prerušavaju u našminkane žene sa hidžabima i beže: Promakla im je jedna "sitnica" i odmah su ih uhapsili (FOTO)

Srbija ima samo jednog zabeleženog borca u redovima ID na milion stanovnika, a u Hrvatskoj nema zabeleženih slučajeva, prenosi Indeks.hr.

Na mapi sa brojem boraca ID iz svetskih država, među evropskim zemljama vodeća je BiH, koja trenutno ima 92 borca na milion stanovnika i iz koje je najviše ekstremista otišlo u Irak i Siriju.

Odmah iza BiH sledi Kosovo sa 83 ekstremista na milion stanovnika, na trećem mesto su Belgija i Albanija sa po 46 boraca ID na milion stanovnika, a iza njih je Švedska, koja ima 32 ekstremista na milion stanovnika.

- Potvrđeno je da su se stotine ljudi pridružile ID, a radi se o broju između 250 i 300 osoba - rekao je šef švedske obaveštajne službe Anders Tornberg.

(Telegraf.rs / Tanjug)