Dvostruki olimpijac seksualno zlostavljavao devojčice po Hrvatskoj: Nakon 7 meseci bekstva, uhapšen u Kijevu

Piter Sajzenbaher je, svestan činjenice da ga traže u Evropi, proteklih sedam meseci proveo u begu u Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima...

Austrijanac Piter Sajzenbaher (57), dvostruki olimpijski pobednik u džudu, uhapšen je u Kijevu po nalogu austrijskog tužilaštva zbog optužbi da je seksualno napastvovao devojčice u Hrvatskoj 2001. godine.

Treći čovek Vatikana optužen da je dirao dečake na bazenu!

Sajzenbaher je, svestan činjenice da ga traže u Evropi, proteklih sedam meseci proveo u begu u Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, državi koja s Austrijom nema ugovor o izručenju.

Bivši džudista se u decembru prošle godine nije pojavio u Beču na početku suđenja za navedeni zločin. Prema navodima austrijskog tužilaštva, zlostavljanja su se dogodila između 1999. i 2004. godine u džudo trening-kampovima, a u pitanju su bile devojčice.

Sada već odrasle žene su 2013. godine podnele prijavu protiv bivšeg trenera.

Prema optužbama, Sajzenbaher je 1999. godine seksualno napastvovao devojčicu koja je tada imala 11 godina, a isto je ponovio i 2004. nad drugom devojčicom, koja je tada imala 13 godina.

Seksualnom predatoru to nisu bile jedine žrtve jer je optužen i za pokušaj napada na 16-godišnju učenicu tokom trening-kampa u Hrvatskoj 2001. godine.

Ukoliko bude proglašen krivim, preti mu zatvor u trajanju i do deset godina.

Sajzenbaher je vodio reprezentaciju Azerbejdžana na Olimpijskim igrama u Riju. Bio je i trener austrijske i gruzijske reprezentacije, a član je i Kuće skavnih u džudu.

(Telegraf.rs)