Sprema se osveta Kimu: Južna Koreja i SAD spremaju brutalan odgovor na poslednji nuklearni test Severne Koreje

Južna Koreja će u septembru takođe održati jednostranu vežbu uz pomoć svojih aviona tipa F-15 K naoružanih projektilima Taurus

Južna Koreja i SAD razgovaraju o raspoređivanju nosača aviona i strateških bombardera, javila je južnokorejska novinska agencija "Jonhap", navodeći kao izvor ministarstvo odbrane te zemlje.

Oni se ne plaše Kim Džong Una i ispalili su ovo čudo: Južna Koreja lansirala balističku raketu! (VIDEO)

Agencija je dodala da je Seul dao "indikacije" da Pjongjang priprema lansiranje balističkih raketa, prenosi RT.

Nuklearni nosač aviona, strateški bombarder i "druga moćna imovina" mogu da budu raspoređeni na Korejskom poluostrvu kao odgovor na poslednji nuklearni test Severne Koreje, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Seula.

Južna Koreja će u septembru takođe održati jednostranu vežbu uz pomoć svojih aviona tipa F-15 K naoružanih projektilima Taurus, saoštilo je ministarstvo odbrane u svom izveštaju odboru Narodne skupštine u Seulu.

Ministarstvo odbrane je izjavilo da planira izgradnju dodatnih postrojenja američkog protivraketnog sistema odbrane na aerodromu ministarstva odbrane, koji ima za cilj da ispaljuje balističke rakete kratkih i srednjih dometa.

Seul će instalirati još četiri dodatne THAAD rakete, saopštilo je ministarstvo odbrane, prenosi RT.

U nedelju su severnokorejski državni mediji izvestili da je Pjongjang uspešno testirao hidrogensku bombu koja može da se montira na interkontinentalu balističku raketu.

(Telegraf.rs)