MI6 imao tri plana za ubistvo Miloševića: Bivši agent tvrdi da je verzija broj 3 iskorišćena za likvidaciju princeze Dajane (VIDEO)

Prema pisanju Dejli telegrafa, postojala su tri plana za ubistvo bivšeg predsednika

Nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića planirala je da ubije britanska obaveštajna služba MI6, tvrdi njen bivši agent Ričard Tomilson (80) u dokumentarcu "Prljava igra", a koji se ponovo spominje u medijima.

Otkrivene poslednje reči princeze Dajane dok je ležala u smrskanim kolima nakon nesreće (FOTO) (VIDEO)

Tomlinson je svoje tvrdnje pred Visokim sudom u Londonu izneo još 2008. godine, o čemu su pisali svi britanski mediji.

Prema njegovim rečima, MI6 je planirala da izvrši atentat na Miloševića 1993. godine, tako da to izgleda kao saobraćajna nesreća u tunelu. Prema pisanju Dejli telegrafa, postojala su tri plana za ubistvo bivšeg predsednika.

U prvi plan trebalo je da budu uključene srpske paravojne jedinice, a u drugom likvidaciju je trebalo izvrši mala infiltrirana grupa britanskih specijalaca iz redova SAS. Po trećem planu atentatori blještavim reflektorom zaslepeli vozača blindiranog automobila u kojem se nalazio Milošević, i to u tunelu u Ženevi gde je predsednik SRJ trebalo da prisustvuje mirovnim pregovorima.

Bivši britanski agent tvrdi da je ta saznanja saznao preko visokog oficira MI6, koji mu je pokazao plan, a kojeg je označio kao "osobu A". Osoba "A" rekla je da bi smrt u tunelu značila manje svedoka i veću šansu da Milošević pogine.

Kasnije su se pojavile i spekulacije da je britanska služba navodno želela da primeni isti plan likvidacije na princezu Dajanu, a glasine da je služba ubila princezu ponovo su aktuelizovane posle nedavne izjave penzionisanog obaveštajca Džona Hopkinsa, koji tvrdi da je lično učestvovao u atentatu na princezu od Velsa.

Hopkins tvrdi da je britanska služba za atentat na Dajanu iskoristila "plan 3" kada je zaslepela vozača automobila u kojem se nalazila princeza. Očevici nesreće u tunelu u Parizu, u kojoj je stradala princeza, tvrde da su pre nezgode videli zaslepljujuća svetla.

- To je samo jedna u nizu jezivih slučajnosti između plana atentata na Miloševića i smrti lejdi Dajane - rekao je Tomlinson.

Pogledajte dokumentarac:

(Telegraf.rs)