Dva gej vojnika pronašla ljubav u paklu rata: Pobegli su iz zemlje da ih porodice ne bi ubile, godinama su krili svoju vezu (FOTO) (VIDEO)

Upoznali su se na ratištu kod Ramadija u Iraku kada je Bto bio narednik, a Najef prevodilac kojeg su unajmili američki marinci

Najef Hrebid i Bto Alami bili su irački vojnici, a onda su se zaljubili jedan u drugog. Kako bi spasili sebe i kako bi mogli da budu zajedno, morali su da pobegnu na drugi kontinent i za sobom ostave svoje najrođenije koji bi ih sopstvenim rukama ubili da su ostali u Iraku.

Egipat se obračunava sa gejevima: Uhapšeno više od 30 osoba zbog jednog incidenta, šalju ih na ANALNE PREGLEDE!

Upoznali su se na ratištu kod Ramadija u Iraku kada je Bto bio narednik, a Najef prevodilac kojeg su unajmili američki marinci.

Nakon što su zajedno proveli dosta vremena u borbi, zaljubili su se jedan u drugog.

- Rekao sam mu: postoji jedna reč koju želim da ti kažem. Tada sam mu rekao da ga volim - izjavio je Bto Alami za "CNN". Pogledali smo jedan drugog i tada smo se prvi put poljubili, dodao je Najef.

Međutim, Najef i Bto su svoju vezu morali da drže u tajnosti.

Pripadnici LGBT populacije u Iraku često strahuju da će ih ubiti porodica i rođaci.

Najef Hrebid se našao na meti militanata i morao je da pobegne iz iračke vojske. Njemu je 2009. godine odobren azil u Americi i preselio se u Sijetl. Međutim, tu drami ovog para nije kraj.

Jedne večeri dok su pričali preko Skype-a, Alamijeva porodica shvatila je da on gej. Postojala je opasnost da će ga u svakom trenutku ubiti pripadnici njegovog plemenaZbog toga je i on napustio vojsku i prešao u Liban.

Pre sedam godina prvi put je podneo molbu za azil, ali je tek 2013. godine prihvaćen u Kanadi.

Nakon nekoliko godina razdvojenosti, ovaj par je uspeo da ponovo bude zajedno. Na Dan zaljubljenih 2014. godine venčali su se u Vankuveru.

O njihovoj priči je snimljen i film "Out of Iraq a love story" koji je dobio i nagradu Emi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)