Majka Tereza skrivala ogromno bogatstvo u Vatikanskoj banci: Objavljena knjiga koja otkriva mračne tajne katoličke crkve

Đanluiđi Nuci navodi da je Majka Tereza imala najviše gotovine u banci u Vatikanu kada je za njenog predsednika postavljen američki nadbiskup Pol Markinkus

Majka Tereza imala je toliko ušteđevine u Vatikanskoj banci da bez njenog novca banka ne bi mogla da posluje, tvrdi italijanski novinar Ðanluiđi Nuci.

MAJKA TEREZA NIJE SVETICA: Volela je da gleda kako siromašni pate i niko ne zna gde su MILIONI dolara pomoći!

On je u svojoj knjizi "Istočni greh" pisao o "najmračnijim tajnama Vatikana" i navodi kako je Majka Tereza imala najviše gotovine u banci u Vatikanu kada je za njenog predsednika postavljen američki nadbiskup Pol Markinkus, prenosi Index.hr.

- Da je Majka Tereza zatvorila račune ili prebacila novac u drugu banku, institucija bi doživela krah - napisao je Nuci i naveo da je otkriće računa Majke Tereze "dokaz Markinkusova dugotrajnog mešanja u vatikanske poslove".

- U Vatikanu postoji moćna grupa koja zaustavlja reforme papa Franje, kao što je bilo s Benediktom XVI - postojala je u doba Markinkusa, a postoji i danas - napisao je Nuci.

(Telegraf.rs / Tanjug)