Šokantna smrt ratnog zločinca: Svetske dnevne novine na naslovnice stavile samoubistvo Praljka (FOTO)

Većina evropskih novina na naslovne strane stavila je fotografiju na kojoj haški osuđenik pije otrov

Ceo niz evropskih dnevnih novina na svojim današnjim naslovnim stranama objavio je vest o samoubistvu Slobodana Praljka, koji je juče u haškoj sudnici ispio otrov nakon što mu je potvrđena presuda od 20 godina zatvora za ratne zločine.

U čašici je bila smrtonosna hemikalija: Urađeni preliminarni testovi otrova koji je popio Praljak (FOTO) (VIDEO)

Praljkovo samoubistvo tako je glavna tema belgijskog "De Standarda", koji priču donosi pod naslovom "Grčka drama u Hagu". Fotografije koje prikazuju Praljka kako ispija otrov u haškoj sudnici objavili su i belgijske novine "De Tijd" i "De Morgen".

Britanski "Telegraf", takođe, na naslovnici donosi fotografije i vest o Praljkovom samoubistvu sa naslovom "gutljaj smrti u zatvoru". "Independent" je na naslovnoj stavio fotografiju haškog osuđenika uz naslov: "Šokantna smrt ratnog zločinca".

I britanski "Tajms" u današnjoj novinama donosi priču o samoubistvu Praljka, kojeg opisuju kao "bošnjačkog Hrvata" i "ratnog zločinca".

I španske novine, od "El Paisa" do "La Vanguardije", na svojim naslovnicama donose vesti i fotografije o Praljkovom samoubistvu.

O Praljkovu suicidu u haškoj sudnici vesti na naslovnicama donose i vodeće italijanske novine, "Korijera Dela Sera" i "Il Gazetino".

Pojedini strani portali i danas na svojim naslovnim stranama imaju vest o smrti haškog osuđenika.

Ovako su propratili vest hrvatski dnevni listovi.

(Telegraf.rs)