Kako je Kim Džong Un proslavio ispaljivanje rakete koja može da ZBRIŠE CELU AMERIKU sa lica zemlje (FOTO)

- Slavimo uspešno ispaljivanje Hwasong-15 koje je pokazalo snagu i moć Severne Koreje ostatku sveta - moglo je da se pročita na transparentu gomile

Severna Koreja proslavila je u petak najnovije ispaljivanje interkontinentalne rakete uz vatromet i koreografije na javnim trgovima, izvestio je u subotu službeni severnokorejski medij.

CEO SVET U STRAHU: Južna Koreja priznala da severnokorejska raketa može da pogodi Vašington, Amerikanci prete totalnim uništenjem!

Dnevnik Radničke stranke Rodong Sinmun objavio je na naslovnici fotografije trga Kim Il-Sunga u Pjongjangu ukrašena portretima nekadašnjih državnih čelnika i prepuna vojnika i građana koji oduševljeno tapšu.

- Slavimo uspešno ispaljivanje Hwasong-15 koje je pokazalo snagu i moć Severne Koreje ostatku sveta - moglo je da se pročita na transparentu gomile.

Severna Koreja objavila je u sredu da je ostvarila svoj cilj - postati nuklearna sila, nakon što je uspešno testirala novu interkontinentalnu raketu koja stavlja "ceo američki kontinent" u njen dohvat.

Nakon ispaljivanja, SAD je pozvao sve zemlje, naročito Kinu, da prekinu diplomatske i trgovinske odnose sa Severnom Korejom.

(Telegraf.rs / Hina)