Nestao drugi najmoćniji čovek Severne Koreje: Nije se odvajao od Kima, uhvatili su ga kako prima mito, a sada se priča da je ubijen!

Hvang Pjong So bio je član Centralnog komiteta partije Kim Džong Una, a smenjen je nakon što je optužen za primanje mita i od tada je nestao bez traga

Bivši vicemaršal Korejske narodne armije, Hvang Pjong So, mogao bi da bude poslednja žrtva severnokorejskog diktatora Kim Džong Una. Prema pisanju stranih medija, Hvang Pjong So je nestao, a spekuliše se i da ga je likvidirala Kimova ubilačka jedinica.

KIM DŽONG UN BESNI: Ako Tramp povuče ovaj opasan potez, to je ČIN RATA!

Hvang Pjong So je nekada bio drugi najmoćniji čovek u Severnoj Koreji. Pjong So bio je član Centralnog komiteta partije Kim Džong Una, a smenjen je nakon što je optužen za primanje mita i od tada je nestao bez traga.

Južnokorejska Uprava za borbu protiv špijunaže na parlamentarnoj raspravi ponovo je podstakla spekulacije o sudbini Hvanga Pjong So i njegovog zamenika Kima Von Hong, koji su navodno sklonjeni zbog “nemoralnog ponašanja” prema lideru.

Do tada su se na snimcima često pojavljivali u njegovom društvu. Pjong So se nije odvajao od Kim Džong Una, a na slikama deluje da su prisnim odnosima. Sada ga, međutim, nigde nema.

Izvori južnokorejske uprave utvrdili su da su “strogo kažnjeni u znak upozorenja svima”, preneo je list "Korea Joongang Daily", pozivajući se na upućene izvore.

Kim je pokazao da ne okleva mnogo kada neko padne u njegovu nemilost, piše Bild.

Njegov teča Jang Song-tek smenjen je sa svih funkcija u decembru 2013, a nekoliko dana kasnije severnokorejsko rukovodstvo potvrdilo je da je pogubljen.

(Telegraf.rs)