Bivši fudbaler Žorž Vea postao predsednik Liberije! (FOTO)

"Sa dubokim emocijama želim da se zahvalim liberijskom narodu koji me je počastvovao današnjim glasanjem. Ovo je velika nada za sve nas"

Žorž Vea, nekadašnji fudbaler i jedan od najboljih afričkih sportista, postao je predsednik Liberije. On je izbaran u drugom krugu predsedničkih izbora.

Bivši fudbaler na putu ka predsedničkoj fotelji: Ako bude izabran, Žorž Vea će na mesto potpredsednika postaviti ženu (FOTO)

Njegov izborni štab tvrdi da je na osnovu 70 odsto prebrojanih glasova, Vea u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio potpredsednika Džozefa Boakaija.

- Na osnovu rezultata, Žorž Vea je izabrani predsednik - rekao je Morluba Morlu, zamenik menadžera kampanje nekadašnjeg fudbalera za Rojters.

U drugom krugu izbora njegov protivkandidat je bio Žozef Boakai, koji je 12 godina bio potpredsednik, u kabinetu predsednice Elen Džonson Serlif, koja je pobedila Veu na izborima 2005. godine.

- Sa dubokim emocijama želim da se zahvalim liberijskom narodu koji me je počastvovao današnjim glasanjem. Ovo je velika nada za sve nas - napisao je Vea na Tviteru.

Vea se smatra jednim od najboljih afričkih fudbalera ikada, a 1995. godine je za svoje nastupe u dresu italijanskog Milana nagrađen Zlatnom loptom.

(Telegraf.rs)