Telegraf na licu mesta: Ledenice prave haos po Njujorku, uništavaju automobile, predstavljaju veliku opasnost po građane (FOTO)

Kako su sneg i led počeli da se tope, napravili su novu pometnju na ulicama ovog grada

Tokom protekle nedelje smo imali priliku da vidimo kako je snežna oluja okovale ledom gotovo celu istočnu obalu SAD. Niske temperature su iznenadile stanovništvo i znatno otežale svakodnevni život. Aerodromi su otkazali brojne letove, škole i druge javne ustanove nisu radile, a zabeleženi su i smrtni slučajevi zbog hladnoće kakvu ova zemlja ne pamti. Posebno teška situacija je zadesila i grad Njujork.

Scene klizišta iz Kalifornije izgledaju kao bojno polje, poginulo 13 ljudi, stotine zarobljene: Voda nosi mulj i krš, decu izvlače iz srušenih kuća (FOTO) (VIDEO)

Sneg je paralisao čitav grad, pa je guverner Endru Kuomo proglasio vanredno stanje. Zamolio je stanovnike da budu oprezni i da ne izlaze iz kuća bez preke potrebe.

Koliko je situacija i dalje loša pokazuju posledice nevremena sa kojima se ovaj grad suočava. Kako su sneg i led počeli da se tope, napravili su novu pometnju na ulicama ovog grada.

Telegraf.rs se našao na licu mesta i zabeležio je trenutnu situaciju. Ogromni komadi leda su počeli da padaju sa krovova zgrada na automobile koji su parkirani u blizini. 

Zbog siline udara, pojedini autmobili su uništeni. Iako se materijalna šteta da nadoknaditi, ove ledenice ipak predstavljaju veliku opanost po prolaznike.

Ukoliko se o ovome ne povede računa, nedužni ljudi bi mogli da nastradaju zbog tuđeg nemara.

(Telegraf.rs)