Pedofil u koži doktora silovao 156 žena i dobio 175 godina zatvora: Suočile su se sa njim na sudu, ovo su njihovi pogledi i ispovesti (VIDEO)

Leri Nasar važio je za najboljeg u svom poslu a u sudu mu je rečeno da će mu sledeći sudija biti - bog

Jedan američki doktor osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu. Suočio se sa 156 žena na sudu koje je seksualno napastvovao.

Sudija mu je tokom izricanja presude poručila da joj je bilo zadovoljstvo da ga osudi te da će mu sledeći delilac pravde biti - Bog.

Ko je Leri Nasar i zašto će njegovo ime biti u vrhu "crne liste" poznatih pedofila?

U pitanju je bivši doktor reprezentacije SAD u gimnastici i čovek koji se posle 20 godina uništavanja života 156 devojaka suočio sa kaznom od 175 godina zatvora.

Rekordna kazna za ovog čoveka za sudiju Rouzmeri Akvilinu najmanje je što je mogla da učini za sve žene koje su pristale da se ponovo suoče sa svojim nekadašnjim traumama.

Radi se o doktoru koji je po hapšenju imao hrabrosti da sudiji dostavi pismo u kojem sve te žene optužuje za "medijsku pažnju i želju za brzom novčanom zaradom".

Šta je o tome mislila Rouzmeri Akvilina najbolje se videlo po tome što je pred njim i milionskim auditorijumom teatralno bacila pismo na pod.

- Vi, gospodine, ne zaslužujete da ikada više izađete iz zatvora. Ovim ženama ne možete vratiti detinjstvo i mladost, njihovu nevinost. Bili ste podli, proračunati, precizni manipulator - rekla je sudija Akvilina.

A šta su na suđenju Nasaru otkrivale napastvovane žene?

Upravo sam potpisala tvoj nalog za smrt: Doktor pedofil osuđen na 175 godina zatvora za seksualno napastvovanje sportistkinja (VIDEO)

Bilo ih je 156. Majki, ćerki, sestara, Olimpijki. Tokom poslednjih sedam dana, dobile su šansu da se direktno suoče sa doktorom.

Kajl Stivens: Pipao me je dok mi je bilo samo 6

Do sada se u spisima vodila kao žrtva ZA. Zahvaljujući njenoj prijavi i svedočenju, Nasar je konačno uhapšen i procesuiran.

- Prvi put me je zlostavljao kada sam imala samo 6 godina. Ni svi zubići nisu mi ispali kada se prvi put skinuo i masturbirao predamnom. Nisam bila gimnastičarka već su se naše porodice družile. Znao je da me seksualno maltretira i dok su svi u kući, onako krišom. Kada sam sa 12 godina roditeljima ispričala da je svoj penis u erekciji trljao o moja stopala, on je sve negirao. Umesto da me podrže, roditelji mi nisu verovali i tražili su da mu se izvinjavam. Naterao me je da brzo odrastem - rekla je Kajl a onda se u sudnici okrenula ka Nasaru.

- Pa, Leri, evo me. Ne da nekom ispričam svoju priču, već svima. Verovatno si do sada skapirao da male devojčice ne ostaju zauvek male. One se vraćaju jake kako bi uništile tvoj svet.

Keri Hogan: Kako da ga prijavim kad su ga nazivali bogom? 

Bivša igračica softbola na Univerzitetu Mičigen, gde je Nasar bio zaposlen, imala je tu "privilegiju" da je on leči.

Uspešno lečenje igračicama bi donosilo napredak u karijeri i status reprezentativki.

- U svetu američke gimnastike nazivali su ga bogom. Bio je najbolji doktor. Sve što je radio, radio je perfidno. Da nemam nikakvu osnovu da ga prijavim. Šale, dodiri, sve je bilo proračunato - rekla je Hoganova a onda je povikala na Nasara:

- Gledaj me, gnjido. Izdrži ovaj pogled!

Dženifer Rud Bedford: Kleo se u moje prepone

Odbojkašica sa Mičigen Univerziteta otkrila je šta se dešavalo iza kulisa.

- Imala sam opciju da skinem triko ili da ga ostavim na sebi. Hvala bogu, nisam ga skinula. Onda me je položio na sto i pregledao. Primetila sam da me je prečesto pipao u predelu prepona jer je tu, tobože, mogao da oseti gde imam problem. Govorila sam sebi: 'Ma daj, sve je to normalno, nemoj da si beba sad'. Ipak, u podvesti sam imala osećaj da nešto nije kako treba - rekla je Bedford.

Rejčel Denholander: Zavlačio mi je prste u vaginu

Bivša gimnastičarka je naglasila da je svaki put na preglede išla s majkom. On je, i pored toga uspevao da je zlostavlja i u njenom prisustvu.

- Moju majku bi postavio kod moje glave, a meni bi donji deo tela prekrio peškirom. Kako je iznad stola na kojem sam ležala postojao plašt, ona nije mogla da vidi šta se dešava dole. Gurao mi je prste u vaginu svo vreme komentarišući kako je osetio gde je problem. Kada mi je jednom prilikom otkopčao grudnjak i počeo da dira grudi znala sam da se više ne radi o pregledima. Ipak, nastavila sam da ga pravdam jer su svi govorili da je najbolji. Oduvek su me učili da u ljudima vidim najbolje. Pogrešila sam - rekla je Denholander.

Ona je 2016. godine, otkrivajući medijima istinu o Nasaru znala da njen glas neće biti dovoljan.

- Morala sam da se borim da i druge žrtve progovore. Kada ste seksualni predator okružen dvema moćnim institucijama, jedna priča nije dovoljna. Kada sam čula da je više od 90 žena prijavilo Lerija znala sam da je gotov - dodala je ova hrabra žena.

Gledaj u nju, ne budi takva kukavica!

Tom Brenan, takođe doktor u gimnastičarskom timu SAD došao je prvog dana suđenja kako bi pogledao svog nekadašnjeg kolegu u oči.

Primetio je kako Nasar izbegava kontakt očima sa žrtvama nestremice gledajući u pod.

- Gledaj u nju! Ne budi kukavica - povikao je Brenan na nekadašnjeg mentora i idola dok je svedočila Gven Anderson.

- Zlostavljanje sam proživela kada mi je bilo 12. Danas upravo tom uzrastu držim časove gimnastike. Gledajući njih, nema dana a da ne pomislim koliko su dobre, nevine, krhke u tom uzrastu. A onda kažem sebi: 'Ti si im motivator. Ti si njihova podrška, stena, snaga - ispričala je Anderson.

Ko je sudija Rouzmeri Akvilina?

Sudija Akvilina od početka suđenja bila je kao stvorena za slučaj. U potpunosti se predala empatiji, saosećala je sa žrtvama i ohrabrivala ih da pričaju o svemu što su preživele.

Mnoge od njih pomišljale su i na samoubistvo.

- Da ste to učinile, Nasar bi to upisao kao još jednu svoju pobedu. Znam da ste nervozne, uplašene. Pravite se kao da pričate priču svojoj majci. Vi ste ratnice, one koje su opstale. Spremna sam sve da vas saslušam koliko god to trajalo - rekla je ova žena.

Ćerka Maltežanina i Nemice, Rouzmeri Akvilina došla je kao dete u SAD. Završila je prava i nakon što je dobila dvoje dece, pridružila se marincima u vojsci.

Tamo je postala glavni advokat a zbog izuzetne samouverenosti i snage prilikom nastupa na sudu, prozvali su je "Akvilina Barakuda".

Sebe opisuje kao velikog i pravednog borca i ženu koja u životu ne prihvata reč "ne". U slobodno vreme piše krimiće.

20 godina ih zlostavljao, 5 dana nije mogao da ih sluša

Kažu da su prve optužbe na njegov račun zabeležene još 1994. godine ali ih je on sve lako pobijao.

Prve žrtve javno su progovorile 2014. a onda i 2016. godine kada je u novembru i uhapšen. U njegovom kompjuteru pronađeno je više od 35.000 slika dečje pornografije te je osuđen na 60 godina zatvora.

Mislio je da je to sve ali ovog januara kazna se povećala na 175 godina iza rešetaka.

ON NIJE DOKTOR, ON JE PEDOFIL! MISLILA SAM DA ĆU UMRETI TE NOĆI: Potresna ispovest gimnastičarke koja je silovana i za vreme OI (VIDEO)

Interesantno je da se Nasar posle samo 5 dana u sudnici požalio sudiji Akvilini da mu slušanje priča žrtava pravi neverovatan stres i da nije u stanju više da ih prati.

- To što ste ih slušali 5 dana premalo je u odnosu na period tokom kojeg ste im uništavali živote - poručila mu je sudija a onda se okrenula ka žrtvama:

- Vi niste žrtve, vi ste pobednice.

(Telegraf.rs)