Porota na suđenju El Čapu dobiće specijalnu zaštitu: Ništa se ne prepušta slučaju kada je u pitanju zloglasni "kralj droge"!

Guzmanovi advokati su se tome usprotivili, navodeći da će anonimnost porote podriti pretpostavku nevinosti

Američki sudija naredio je specijalnu zaštitu za bruklinsku porotu koja bi na predstojećem sudenju trebalo da odluči o sudbini Hoakina "El Čapo" Guzmana, optuženog meksičkog "kralja droge".

Dan kada sam upoznala El Čapa: Zbog lepe glumice je uhapšen ozloglašeni narko-bos, priznala je čega se bojala tokom tajnih sastanaka (FOTO) (VIDEO)

Okružni sudija Brajan Kogan rekao je u ponedeljak da će identiteti porotnika biti tajna za obe strane u sudskoj parnici i za medije, da će ih u sudnicu i iz nje sprovoditi sudska policija i da će biti izolovani od javnosti, prenosi Rojters.

Kogan je rekao da su državni tužioci "izneli snažne i kredibilne razloge da veruju da je poroti potrebna zaštita".

Guzmanovi advokati su se tome usprotivili, navodeći da će anonimnost porote podriti pretpostavku nevinosti odbrane i ugroziti njihovu mogućnost da ispitaju porotu, navodi britanska agencija.

Američki tužioci optužili su Guzmana da je predvodio globalnu operaziju krijumčarenja kokaina, heroina i metamfetamina kao vođa Sinaloa kartela, i da je imao glavnu ulogu u ratu protiv droge u Meksiku, koji je trajao čitavu deceniju a u kojem je poginulo više od 100.000 ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)