Stiže "ciklon bomba", biće još užasnije! Kreće se ka severoistoku - ogromna mogućnost za poplave

Čak i ako ova oluja ne "eksplodira", niži delovi obale će se naći na neverovatnom udaru, a najviše će pogoditi mesta od istočnog Long Ajlenda u Njujorku do Bostona

Nova Engleska priprema se za opasnu oluju od početka januara - "ciklon bombu", sa jakom kišom, bujnim vetrovima i prekomernim priobalnim poplavama koje se očekuju u petak i subotu na potezu od sredine Atlantika do Nove Engleske.

Oluja Ema tutnji Evropom, čeka je "zver sa istoka": Preti sneg koji će paralizovati ove zemlje, ljude savetuju da ne izlaze iz kuća (VIDEO)

Ovaj severoistočni, poput onog u januaru, mogao bi da postane "ciklon bomba" - obarajući atmosferski pritisak za najmanje 24-milibara u roku od 24 sata.

Čak i ako ova oluja ne "eksplodira", niži delovi obale će se naći na neverovatnom udaru, a najviše će pogoditi mesta od istočnog Long Ajlenda u Njujorku do Bostona, izveštava edition.cnn.com.

Sa punim mesecom, plima je sada na najvišoj tački u mesecu. Povrh toga, oluja bi mogla da nanese vodu na susedne obale još 2 do 3 metra. Uz obalu, visine talasa će biti 4 do 8 metara, koje će se i dalje probiti duž obale i izazivati poplave.

Uticaji vetra, kiše i poplava mogu se osećati danima. Oblaci duž istočnog Long Ajlenda i istočnog Masačusetsa mogle bi doneti kiše od četvrtka uveče do subote.

Bilo koji sneg koji bude padao u toj zoni biće težak i mokar, verovatno će srušiti drveće i dalekovode i dovesti do nestanka struje.

Padaće sneg i u unutrašnjosti Nove Engleske, ali je moguć i u Njujorku.

(Telegraf.rs)