Pre nego što je uleteo među pešake, ubica iz Toronta objavio šifrovanu poruku i najavio "INCEL POBUNU". Evo šta ona znači (FOTO) (VIDEO)

Ubica iz Toronta je pre krvavog zločina, pohvalio Eliota Rodžera na Fejsbuku

Nekoliko minuta pre nego što je kombijem prešao preko trotoara i uleteo u grupu pešaka u severnom predgrađu Torontai tom prilikom usmrtio 10 i povredio najmanje 15 osoba, Alek Minasian (25) je na Fejsbuku ostavio "šifrovanu poruku", prenose kanadske vlasti.

Napadač iz Toronta je u statusu na Fejsbuku pohvalio Eliota Rodžera, koji je 2014. godine ubio šestoro ljudi u Isla Visti u Kaliforniji, a onda je izvršio samoubistvo.

Napadača iz Toronta znali kao povučenog i bezopasnog: Student je delovao kao tih mladić, a onda se zaleteo kombijem na pešake (FOTO) (VIDEO)

Minasian je pisao o "incel pobuni", grupi u kojoj su bili muškarci koji su bili neprivlačni ženama.

- Incel pobuna je već počela! Srušićemo sve Šadove i Stejsije! Svi pozdravite vrhovnog gospodina Eliota Rodžera! - napisao je Minasian nekoliko minuta pre nego što se kombijem zaleteo u grupu pešaka.

Termin "incel" odnosi se na sada zabranjenu grupu na Reditu koju je koristio Rodžer. Mladići u ovoj grupi su omalovažavali žene, raspravljali su o siromašnom seksualnom životu i činjenici da su neprivlačni ženama. Često su žene krivili za taj problem.

"Čad" i "Stejsi" su bila imena kojima su nazivani privlačni muškarci i žene, a koji su nedostupni članovima grupe, "incelima", mladićima koji žive u nenamernom celibatu.

U najekstermnijim slučajevima, inceli su zagovarali silovanje i drruge oblike nasilja nad ženama.

Kao i Alek Minasian, i drugi inceli su hvalili Rodžera, nazivajući ga "vrhovnim gospodinom", "svecem", "herojem" i "bratom".

Dan pre nego što je 2014. ubio šestoro ljudi, Eliot Rodžer postavio je video koji je nazvao "Revolucija Eliota Rodžera", prenosi Njujork tajms.

U snimku se žalio na odbijanje žena i obećao da će ih sve kazniti zbog usamljenosti.

- Devojke su dale svoju naklonost, ljubav i seks drugim muškarcima, ali nikada meni. Imam 22 godine i dalje sam devica, nikada nisam ni poljubio devojku - rekao je Rodžer u snimku.

Neki od članova grupe navodno su pohvalili i napadača iz Toronta, nakon ubista pešaka.

Grupa broji oko 40.000 članova, mada nije jasno koliko njih ih prati iz čiste radoznalosti.

(Telegraf.rs)