Objavljene fotografije Majka Pompea i Kim Džong Una, nakon što je Tramp rekao da su "neverovatne" (FOTO)

Pompeo i Kim imali su tajni sastanak početkom aprila

Bela kuća objavila je fotografiju bivšeg direktora CIA Majka Pompeo i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji su se sastali u Pjongjangu.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Pompeo, koji je u četvrtak položio zakletvu kao državni sekretar SAD, i Kim razgovarali duže od sat vremena na tajnom sastanku u Pjongjangu početkom aprila.

Istorijski sastanak za pamćenje: Lider Severne i Južne Koreje zajedno preskakali granicu (FOTO) (VIDEO)

- Pompeo nije trebalo da se sastane sa Kimom, ali se to ipak desilo. Imamo neverovatne slike njih dvojice sa sastanka, koje bih voleo da objavimo, ako možemo - izjavio je Tramp.

Osam sati nakon ove Trampove izjave, Bela kuća je objavila fotografije. Na njima se njih dvojica rukuju, ozbiljni su, bez naznaka osmeha.

Tramp je dodao kako njegova administracija postupa "vrlo dobro" sa Severnom Korejom, za razliku od njegovih prethodnika.

Tramp i Kim trebalo bi da se sastanu u aprilu ili maju.

- Severna Koreja želi da se sastanak održi što je pre moguće - rekao je Tramp i dodao kako bi "sastanak mogao uskoro da se dogodi, ali se može desiti da do njega uopšte i ne dođe".

Američki predsednik je promeni0 mišljenje o Kim Džong Unu i pre nekoliko dana izjavio kako misli "da je vrlo otvoren i veoma častan", preneo je Dejli mejl.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs)