Angela Merkel prokomentarisala Trampove poruke na Tviteru: Deprimirajuće su

Tramp je u dva tvita emitovana posle završetka samita G7 kod Kvebeka naveo da ne podržava zajedničko saopštenje, i to na opšte iznenađenje lidera te grupe koji su o tome prethodno pregovarali

Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da povuče podršku zajedničkom saopštenju sa samita lidera Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja G7 pomalo je deprimirajuća, ocenila je večeras nemačka kancelarka Angela Merkel.

- Teško je i ovog puta i razočaravajuće, ali to nije kraj za G7 - rekla je kancelarka Merkel u intervjuu za nemačku televiziju ARD.

>>> Kim stigao u Singapur, Tramp pre sletanja na ostrvo iz aviona tvitnuo protiv kanadskog premijera (FOTO)

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je ranije danas da je Tramp "uništio" velikim delom poverenje izmedju SAD i Evrope povlačenjem podrške zajedničkom saopštenju samita lidera G7 putem poruka na Tviteru.

Tramp je u dva tvita emitovana posle završetka samita G7 kod Kvebeka naveo da ne podržava zajedničko saopštenje, i to na opšte iznenađenje lidera te grupe koji su o tome prethodno pregovarali.

Američki predsednik je to opravdao navodnim "lažnim izjavama" kanadskog premijera Džastina Trudoa, domaćina samita G7, koji je rekao da su se svi lideri G7 dogovorili o sadržaju i formulacijama zajedničkog saopštenja.

(Telegraf.rs/Beta)