Vezuju im kamenje za polne organe, snimaju ih dok ih siluju: Prokrijumčareni crteži iz zatvora prikazuju zašto zatvorenici jedva čekaju smrt (FOTO)

Jedan od zatvorenika je objasnio kako je izgledalo seksualno zlostavljanje na osnovu crteža koji su prokrijumčareni AP-u iz zatvora Beir Ahmed u gradu Adenu

Muškarci koji borave u zatvoru u Jemenu navode da su mučeni i seksualno zlostavljani u zatvorima pod kontrolom Ujedinjenih Arapskih Emirata. U tim zatvorima se drže lica bez suđenja i optužbi.

Navodno zlostavljanje prati svakodnevno premlaćivanje zatvorenika i zatvaranje u samicu.

Zaboravljeni rat koji traje pune tri godine: Hrana je glavno oružje u potpuno uništenom Jemenu (FOTO) (VIDEO)

Jedan od zatvorenika je objasnio kako je izgledalo seksualno zlostavljenje na osnovu crteža koji su prokrijumčareni AP-u iz zatvora Beir Ahmed u gradu Adenu.

Crteži prikazuju jezive scene zlostavljanja, koje sprovode policajci UAE.

Prikazan je čovek koji je go vezan lancima, a koji je podvrgnut elektrošokovima. Na drugom crtežu se vidi čovek koji leži sklupčan na podu okružen psima, kao i grafičke prikaze silovanja.

- Najgora stvar je što svakog dana želim smrt, ali to nikako da se desi - kaže jedan zatvorenik, prenosi Skaj Njuz.

On je u zatvoru već dve godine jer je govorio protiv UAE u javnosti. Tokom građanskog rata u Jemenu koji traje već tri godine, UAE su navodno borili u ime vlade Jemena.

Za to vreme je nekoliko stotina muškaraca završilo u jednom od 18 tajnih zatvora pod sumnjom da su militanti Al Kaide.

Svedoci kažu da stražari koriste više različitih metoda seksualnog zlostavljanja i ponižavanja. Oni takođe navodno siluju zatvorenika dok takve scene sve vreme snimaju.

Koriste i elektrošokove, a zatvorenicima se neretko vezuje i kamenje za polne organe. Međutim, portparol Pentagona kaže da Amerika nema dokaze da se ovakvo zlostavljanje sprovodi u Jemenu.

Ovakav stav je očekivan s obzirom da su SAD i UAE jaki i dugogodišnji saveznici. Sukob u Jemenu je počeo 2015. godine, nakon što su pobunjenici Huti zauzeli veliki deo severa Jemena i glavni grad Sanu.

Ovo je podstaklo Ameriku i saudijsku koaliciju da pomognu legitimnoj jemenskoj vladi. Nakon što su Huti proterani sa juga Jemena, UAE su preuzeli komandu nad tim delom zemlje.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs)