Od subote im se gubi svaki trag: I dalje traje potraga za 12 mladih tajlandskih fudbalera i njihovim trenerom (FOTO) (VIDEO)

Budistički monasi poslati su na mesto događaja kako bi se molili za srećan rasplet, dok porodice još ne gube nadu da će ih spasioci izvući

Jaka kiša otežavala je potragu za dvanaestero dece i njihovim fudbalskim trenerom koji su već četiri dana zarobljeni u poplavljenoj pećini na severu Tajlanda.

Budistički monasi poslati su na mesto događaja kako bi se molili za srećan rasplet, dok porodice još ne gube nadu da će ih spasioci izvući.

>>> Potraga za 12 dečaka: Spasioci traže mlade fudbalere koji su se sakrili od oluje u pećinu

- Porast nivoa vode uveliko otežava operaciju spašavanja nakon noćašnje jake kiše - rekao je za AFP Kančit Čompudaeng, vođa spasilačke ekipe.

Tajlandska mornarica koja koordinira operaciju u kojoj učestvuje više stotina ljudi, među kojima i veliki broj ronilaca, saopštila je da je vodostaj tokom noći porastao za 15 cm.

Poplavljena je i treća zona te složene podzemne mreže duge nekoliko kilometara.

Dvanaestorica dečaka od 11 do 16 godina ušla su u pećinu Tam Luang blizu granice s Mjanmarom i Laosom u subotu nakon fudbalskog treninga i od tada se ne zna gde se nalaze.

Čoveka zavesa spasila od poplave:

(Telegraf.rs/Hina)