Smrtonosno voće puno igala, ljudima se savetuje da jagodu preseku na pola: Da li je ovo teroristički čin u jednoj zemlji?

Jagode iz Australije našle su se u svim prodavnicama tog lanca robnih kuća na Novom Zelandu ali je prijavljen samo jedan slučaj sa iglama

Lanac robnih kuća na Novom Zelandu saopštio je da su igle za šivenje pronađene u jagodama uvezenim iz Australije.

Lanac Kauntdaun naveo je da će povući te jagode iz prodaje nakon pronalaska igala u jednoj prodavnici u Oklandu.

Panika u prodavnicama voća: Nakon iglica u jagodama, australijska policija pronašla nešto i u bananama (FOTO) (VIDEO)

Jagode iz Australije našle su se u svim prodavnicama tog lanca robnih kuća na Novom Zelandu ali je prijavljen samo jedan slučaj sa iglama. Uprava kompanije navela je da kupci mogu da vrate sve jagode i biće im vraćen novac.

Preporučila je da svaku jagodu preseku na pola pre konzumiranja ukoliko žele da zadrže to voće. Policija u Australiji registrovala je nedavno nekoliko incidenata, mada se sumnja da su mnogi bili izmišljeni. Prvi slućaj je bio u državi Kvinslend na severoistoku zemlje.

Lanac robnih kuća Vulvorts u Australiji potom je iz prodaje povukao igle za šivenje zbog straha koji je nastao kod građana nakon što su igle pronađene u jagodama i drugom voću. Vulvorts je saopštio da iz predostrožnosti povlači igle iz prodaje dok policija još nije identifikovala ko je stavio igle u jagode. Premijer Australije Skot Morison izjavio je da sabotaža sa jagodama predstavlja teroristički čin.

On je pozvao Australijance da prave kolače sa jagodama kako bi pomogli proizvođačima. Morison je zatražio i da se uvedu stroži zakoni i da se kazna za kontaminaciju hrane poveća na 15 godina zatvora. Iz prodaje su povučene jagode šest proizvođača.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj SPORT vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs/Beta)