Đaci u Britaniji brutalno maltretiraju izbeglicu iz Sirije: Na tinejdžeru isprobavaju poznatu vrstu mučenja (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Mladom Sirijcu su već polomili ruku

Na društvenim  mrežama se pojavila uznemirujući snimak vršnjačkog zlostavljanja kojem je izložen tinejdžer iz Sirije, koji je sa porodicom kao izbeglica došao u Veliku Britaniju.

Mladi Sirijac je već neko vreme na meti svojih školskih kolega, koji su mu već polomili ruku. Sve se dogodilo u srednjoj školi u Hadersfildu.

Na snimku se vidi kako više dečaka napada 15-godišnjeg tinejdžera iz Sirije i nad njim vrše amatersku verziju "waterboardinga", odnosno mučenja zalivanjem vodom, što su koristili Japanci u Drugom svetskom ratu kao i  američke tajne službe tokom dva predsedničkih mandata Džordža V. Buša.

Teško je uopšte zamisliti kakve sve traume doživljava sirijski dečak koji je iz ratnog pakla pobegao u Veliku Britaniju da bi ga tamo brutalno zlostavljale školske kolege.

Iako zlostavljanje 15-godišnjeg izbeglice traje već neko vreme, tek je širenje ovog snimka pokrenulo lokalne vlasti da reaguju.

U međuvremenu je ispitan i 16-godišnjak koji je na snimku napao mladog Sirijca, a lokalne vlasti i škola su osudili nasilje i rekli da to neće tolerisati.

VIDEO: Ova deca postaju žrtve nasilja

(Telegraf.rs/Index.hr)